Vládní politika: z extrému do extrému

Vládní garnituře jsou zákony naprosto ukradené a už je jim jedno, že to prakticky ostentativně a veřejně dávají najevo. Důležité je, udržet si své slepé a hluché voliče. O nic jiného nejde. 

Tým okolo Andreje Babiše si je velice dobře vědom, jak si vloni v létě ublížili podceněním nárůstu nakažených a následným nekontrolovaným nárůstem epidemie. V této chvíli udělají vše, aby nemohli být obviněni, že situaci podcenili znovu. Pokud přijde podzimní vlna, bude Andrej Babiš do světa vytrubovat, jak situaci neustále řešili a snažili se jí předejít. A bude jedno jestli jejich nařízení dávala smysl či ne. Jen ten zlý Ústavní soud jim házel klacky pod nohy a on je viníkem všeho. 

Je jasné, že drtivá většina vládních nařízení nemá oporu v zákoně. Když si uvědomíme, kolik externích právníků vláda platí, v kombinaci s kmenovými právníky ministerstva zdravotnictví, je situace zdánlivě naprosto tristní. Donquijotský čin úředníka Včelné, Františka Mareše, o zrušení trvalého občanství ministra Vojtěcha je symptomatický. Když oni mohou porušovat zákony, tak já také. Celkem sympatický a marný čin. Vojtěch nemusí být špatný člověk, ale jeho bezpáteřní servilita zjevně nemá konce.

Média i diskuze jsou plné kritických textů o tom, že vláda nedodržuje zákony. Ale je přeci naprosto zjevné, že Andreje Babiše a tlupu jeho nohsledů zákony nezajímají od samého počátku. Mají imunitu a jedinou starostí je, jak si jí udržet. Protože slušivý pruhovaný, dotační obleček kdesi ve tmě intenzivně svítí. Proto nebudou váhat použít jakýkoli extrém, jen, aby se udrželi u moci. I přesto, že jejich infantilita nezná mezí. Poslední kauza, týkající se podpory obětem tornáda a vyloženě antagonistické přístupy k problému, svědčí o již zcela zjevné asociálnosti. Na tom základě je současná vlna odporu proti vládnímu nedodržování zákonů trochu opožděná. Takováto vlna měla přijít již dávno. Vládní garnituře jsou zákony naprosto ukradené a už je jim jedno, že to prakticky ostentativně a veřejně dávají najevo. Důležité je, udržet si své slepé a hluché voliče, jakýmkoli extrémem. O nic jiného nejde. 

Autor: Jaroslav Červenka | sobota 10.7.2021 7:21 | karma článku: 41,07 | přečteno: 6962x