Už toho bylo dost!

Mám tenhle blog rád, je tu spousta zajímavých lidí. Ale! V poslední době tu ze všech stran kouká jen COVID, tak jsem také nevydržel. Jednou a naposledy. 

Chyba 1

Je jedno jestli očkovaní nebo ne. Je fakt tak těžké dodržovat základní opatření? Dvoumetrové odstupy, nemožné, to se snad vůbec nedělo. Používání desinfekce v obchodech? Každý desátý? Nošení roušek a respirátorů? No přeci se nenechám šikanovat nastupující diktaturou anebo jí prostě strčím pod nos. Nejsem přeci hlupák, že?

V rámci práce jsem v poslední době navštívil řadu seniorských organizací. Nikde, zdůrazňuji nikde, neměli naši hrdinní důchodci roušky. Střih. Jedu MHD. Nastupuje městský strážník, v autobuse se nachází pět osob, mající respirátor na půl žerdi. Nezájem. Střih. Jsem v hypermarketu, opět mě vzhledem k rostoucím číslům irituje neschopnost lidí dodržet u kasy dvoumetrový rozestup, podobně jako nošení respirátoru na půl žerdi. Ovšem vrcholem je pokladní, která to má také pod nosem. Střih. Vloni autobusy i vlaky prázdné. Dnes opět plné důchodců, cestujících za slevami. Střih. Pošta. Dva maníci suverénně úplně bez, držím se, abych na ně nevystartoval. 

Jako fakt je znakem odporu proti diktatuře, že nebudu nosit roušku? Je tak těžké dodržovat základní hygienická opatření? 

Chyba 2

Nenávidím slovo antivaxer, podobně jako třeba influencer. Dnes jsem si přečetl vyjádření prezidentky Čaputové. Naprosto s ním souzním. Nechci a zatraceně nechci vidět personál v nemocnicích. Musí to být strašné. Dívat se na to utrpení, když se někdo dusí. Ta obrovská přetíženost personálu, určitě strašně vyčerpávající po všech stránkách. Chtěl bych všechny ty odpírače vakcinace, kteří nemají skutečně objektivní důvody (tohoto doplňku si nepochybně řada lidí raději nevšimne), vidět na místě toho personálu a to jim vůbec nepřeji tam ležet. Jestliže jasně očkování snižuje pravděpodobnost těžkého průběhu, sem s tím! Ne!!! Vynucování očkování a stupidní opatření jsou počátkem diktatury! Je to neodzkoušené, nenechám to do sebe vpravit! Chtěl bych tyhle hrdiny vidět, pokud by nastupovala skutečná diktatura. Jak by se rekovně stavěli násilí silových jednotek. Kouříme, pijeme, žijeme ve stresu, jíme průmyslové potraviny. Ale očkovat se prostě nenecháme. TEČKA. 

Chyba 3

Švejkování, odpor k autoritám, cynismus, bezohlednost, sobeckost, hloupost, sebestřednost. Neochota se podřídit jednoduchým opatřením. Takže tu nakonec budou opatření tvrdá. Jestliže loňské dění kladu za vinu Babišově vládě, teď si za to můžeme sami. Za neuvěřitelně přihlouplé postoje. Nemám moc rád respirátor, ale ani ve snu by mě nenapadlo ho nemít správně nasazený v uzavřeném prostoru s cizími lidmi. Když vlezu do krámu, použiji desinfekci, otázka sekund. Snažím se dodržovat odstup (takřka nemožný úkol). Jsem OSVČ, kde pracuji často s velkým množstvím lidí, přijde Lockdown a já mám po práci (už teď mě řada organizací preventivně odmítá a čekají, co bude) a samozřejmě nejen já. Díky. 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Červenka | úterý 23.11.2021 14:15 | karma článku: 28,76 | přečteno: 1134x