Putin již zjevně hraje vabank

"Havárie" Nord Stream, zločinná anexe ukrajinských území, šílenstvím zavánějící mobilizace. Stále více se ukazující převaha západních zbraňových systémů nad těmi ruskými. V Kremlu musí být velmi horko.  

Jak náhodné, pochopitelně za asistence ruských ponorek a lodí, nevídaná havárie hlavního plynovodu z Ruska do Evropy. Začíná být naprosto zjevné, že Putin vsází vše na jednu kartu. Obyvatelstvo Evropy se začne v zimě bouřit kvůli cenám a nedostatku plynu. Tím pádem mj. nedostatku tepla. A včerejší demonstrace v českých městech jsou skvělou inspirací. Jestliže tu byla ještě možná shovívavost u demonstrace číslo jedna. Teď už těžko. Podobní organizátoři a nepokrytá hesla o orientaci na Rusko, vystoupení z EU a NATO. Šílenství. Takže se baťuška zjevně snaží spolehnout na svojí pátou kolonu v Evropě, tak pečlivě budovanou. V čele s tak úžasnými osobami jako je T. Okamura a mnozí další. 

Náhlá a blesková anexe dobitých území je opět jen projevem strachu Kremlu. Prostě zkouší, zda si Ukrajina se západními zeměmi v zádech troufne osvobozovat svá území navzdory "demokratickým" referendům a zcela "legálnímu" připojení k matičce zemi. Asi půjde do tuhého, jestliže už Kanada a USA volají své hokejisty z KHL domů. Podobně svolávaly své občany i před začátkem ruské agrese. 

Ukrajinská armáda, zjevně ve spolupráci se západními vojenskými špičkami, začíná být velmi schopným celkem. Rusové evidentně nejsou schopni zlikvidovat ani HIMARSy, ani ukrajinské letectvo. A to dnes přišel další příslib o dodávkách těchto špičkových zbraní. Demoralizace v ruských ozbrojených silách musí být gigantická. Obr na hliněných nohách se pustil do zdánlivě snadného sousta. A ouha, láme si zuby. Sankce se projevují stále více. Klesá těžba ropy, plynu i dalších komodit. Vojáci, kteří vyrazili na výlet, už zřejmě ani z větší části v armádě nejsou, protože jsou mrtví nebo zmrzačení. Nahrazují je zločinci, civilisté, nedobrovolníci, kteří si, kromě zbraní a uniforem, musí pořídit vše sami.      

Ano, v Kremlu musí být opravdu dusno. Putin dobře ví, že úplná porážka na Ukrajině je jeho konec. Zjevně je schopen prakticky čehokoli. Ale to znamená zároveň aspoň jedno pozitivum, mohl by být konec. Ten šílenec si netroufne použít klasické jaderné zbraně, ale velkým otazníkem jsou taktické rakety. Rusko jich má z dob SSSR širokou paletu a není přesně stanoveno, co taktická jaderná zbraň znamená. Jejich síla se často velmi liší. Některé jsou silné víc, než je zdrávo. Ale i ty nejslabší jsou pochopitelně obrovské zlo. 

Autor: Jaroslav Červenka | čtvrtek 29.9.2022 15:27 | karma článku: 40,29 | přečteno: 7074x