Putin je snem většiny Rusů, Andrej Babiš zase mnoha Čechů, invektivy nepomohou

Babiš je jen obrazem stavu společnosti. Podobně jako Putin v Rusku. Nadávat babiškám a obecně jeho podporovatelům, naprosto je dehonestovat, ničemu nepomůže. O to víc se zaryjí ve svých postojích. 

Asi nemá smysl, abych tu jakkoli konstruktivně vypisoval zlo, které Andrej Babiš v současné společnosti znamená. Bylo toho napsáno víc než dost. Je naivní se domnívat, že tím skutečným zlem je opravdu náš oblíbený Slovák. Je jen ztělesněním toho, co si přeje 30 % tohoto národa. Dalších více jak 10 % adorantů má Tomio Okamura. Kdyby to jejich voliči takto neviděli, není ani jeden z té dvojice. Nepomůže ostenativní postoj k oběma hnutím, jejich odsuzování, jakékoli logické argumenty. 

Dávat jejich voličům najevo, jak jsou hloupí, je jako dávat býkovi před tvář červený hadr. Bohužel. A také bohužel vláda Petra Fialy do těch kamínek v současnosti dost přisypává. Jen poslední krok, 10% navýšení mezd poloviny státních zaměstnanců? Zpronevěra veškerým slibům. Stejně jako těch 5 000 a stejně jako plošný energetický balíček. Stále tragičtější obraz naší politické scény jen bobtná a nikde není konce. Sice budu znovu volit ODS, to by fakt museli začít babišovatět, ale k tomu, aby se situace opravdu zklidnila, neudělali ani krok. Zato Andrej Babiš topí pod kotlem jak může. 

Ne všichni voliči ANO jsou hloupí a veskrze špatní, určitě značná část z nich nebude. Ale jak chceme, aby nás, odpůrce Babiše, bral kdokoli vážně, když se tu hájí zjevně nedospělá ženská, která si vezme na vyhrocený mítink ANO dítě na ramenou a pronásleduje s ním Babiše? Protiargumenty, o hrozící inzultaci (jak je možná?) neobstojí, stejně jako žádné dítě, které vidím na videích s transparenty proti tomu všehoschopnému populistovi. Ty děti tam nemají co dělat. 

Buď si zachováme úroveň (jedna z mála věcí, které v současnosti přičítám k dobru Petru Fialovi, stejně jako jeho podporu Ukrajině) nebo se snížíme na stejnou úroveň jako NĚKTEŘÍ Babišovi voliči. Invektivami vůči nim bohužel ničeho nedosáhneme. Byť tedy připouštím, že vůbec nevím, jak proti nim něčeho dosáhnout. To bych viděl jen v opravdu kvalitní činnosti vlády a ta je bohužel, alespoň prozatím, stále v nedohlednu. 

Autor: Jaroslav Červenka | sobota 27.8.2022 12:18 | karma článku: 37,77 | přečteno: 4658x