Psychotická situace dočasných mocipánů.

Pohádkové vystoupení předsedy sněmovny Vondráčka a z hlediska veřejnosti nicneříkající vystoupení první dámy jen dokazují zoufalství v ANO a suitě okolo Miloše Zemana. 

Zeit gewonnen, alles gewonnen. Získán čas, získáno všechno. Údajná citace Miloše Zemana po návštěvě Vondráčka. Jak často čtu požadavky různých zaslepenců po zdrojování. Dnes spoustě těchto zaslepenců nevadí, že veškeré informace o stavu Miloše Zemana mohou být jen pohádky zoufalců, kteří opravdu potřebují získat čas, především pro zabezpečení vlastních zájmů a vyhnutí se případnému vyšetřování policií, protože co si budeme namlouvat, případné odsouzení třeba Mynáře nebo Babiše skrývá velký voličský potenciál. 

Ústřední vojenská nemocnice se maximálně snaží držet zpátky, je až udivující, že zatím neprosákly žádné informace přímo z centra dění. Ale Vondráčkova drzost už šla evidentně přes čáru. Snaha o vytvoření obrazu, že Zeman je vlastně v pořádku, je doslova sisyfovská. Jenže okolí končícího prezidenta, a do toho je třeba řadit ANO, nezná meze. Vidí jen své cíle, bez ohledu na kohokoli. Voliči, ti je nezajímají vůbec, pro ně jsme plebs. Ale už jsou tak neurotičtí, že nejsou sto pochopit postavení ošetřujících lékařů. Na jednotkách intenzivní péče se dost často umírá, a doktoři mají velkou zodpovědnost. Pokud jim pod nosem diletanti vytvářejí obrazec, že s pacientem nic není, už se prostě musí ohradit. 

Tragikomedie, která se tu odehrává jen značí, kam bychom se s touhle suitou mohli dostat, pokud by vyhrála volby nebo nedej Bože, Babiš se stal prezidentem. Byli bychom považováni ze nesvéprávné loutky, kterým se káže z výšin a automaticky se předpokládá, že zbaštíme úplně všechno. Pán Bůh s námi a zlé pryč. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Červenka | pátek 15.10.2021 8:31 | karma článku: 31,48 | přečteno: 1233x