Přestaňme řešit hlouposti, proč je CV90 najednou o deset miliard dražší?

Vyjádření Jany Černochové k vystoupení z OSN zvedlo obrovskou mediální vlnu doma i v zahraničí. A přitom utíkají mnohem podstatnější věci. 

Nával emocí? Nezvládnutá situace? Už léta se ví, že OSN je jen obdobou předválečné Společnosti národů. Navíc je organizace ovládána nedemokratickými státy a v patové situaci kvůli participaci Ruska a Číny v Radě Bezpečnosti. Kdo dnes OSN ještě bere vážně? Možná tak sosání z WHO, UNICEFu a dalších organizací jako je UNESCO. To je vše. 

Zcela unikají mnohem podstatnější informace. Proč je cena CV90 náhle o deset miliard vyšší v návrhu rozpočtu Ministerstva obrany na rok 2024? Proč se najednou snížil počet vozidel pro speciální jednotky o polovinu, ačkoli si je AČR vyžádala a AČR je přeci v rámci nákupu F-35 brána naprosto vážně. Slyšeli jste o pohromě, kterou Černochová a Stanjura předvedli při interpelacích poslance Růžičky z ANO ohledně této problematiky? 

Pokud byste četli zápis z onoho jednání, zjistili byste, že oba ministři o tak zásadní agendě vůbec nic neví a žvaní naprosté nesmysly. Nejsou absolutně souvisle schopni reagovat na dotazy poslance Růžičky a snaží se jen vařit nějakou zatraceně nechutnou omáčku. V korporátu by tihle lidé mohli tak maximálně mýt záchody. Takže všichni řeší výrok Černochové ohledně OSN, jenž stejně upadne v zapomnění a všem je jedno, co zase kují s rozpočtem na rok 2024. Asi si teď oba spokojeně mnou ruce. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Červenka | pondělí 30.10.2023 19:03 | karma článku: 31,81 | přečteno: 958x