Postavení Andreje Babiše? Mírně řečeno choulostivé

Stačilo pár dní, těsný výsledek voleb, kolaps Miloše Zemana, zdravý rozum pana Vystrčila a senátu, odpudivé jednání hradní smečky a zdánlivě neotřesitelné postavení Andreje Babiše je pryč. 

Zpráva o zdravotním stavu prezidenta našeho dotačního specialistu překvapila, Vondráčkova návštěva v ÚVN byla iniciativou předsedy sněmovny, bez vědomí jeho šéfa, šéfa, který kolem sebe má jen poslušné loutky. Tomu už může věřit snad jen naivní bloud. Andrej Babiš, když jde do tuhého, nikdy nic neví, je nešťastný z individuálních iniciativ lidí kolem něho, z vývoje různých kauz. Něco je špatně, spiknutí! Je tolik tolerantní a nikdo mu nic nikdy neřekne a on je následně naprosto křivě obviňován z věcí, které nemá vůbec pod kontrolou. Předseda vlády a absolutistický vládce v ANO. 

Z posledních vyjádření pana premiéra mizí arogance. I přesto, že by mu, dle jeho vyjádření, dal Miloš Zeman dvě šance (proč dvě?) na sestavení vlády, on upřednostní zájem země a obou se vzdá. Jak velkorysé. Prchalův tým nepochybně intenzivně pracuje a snaží se zachránit, co se dá. Zatímco nás Mynář oblažuje svojí bezmeznou arogancí, slovenský magnát vyklízí pozice. Ví, že je po boji. Dá se předpokládat, že hradní smečku brzy hodí přes palubu. 

Nejdříve ho parlament nezajímal, ale během 24 hodin obrátil a chce zasednout. Imunita, poslední záchranný kruh a Prchalův tlak na nepohrdání voliči. Ale zřejmě i arogantní ex agent STB už dostává strach. Začíná být zjevné, že stojí úplně sám. Vydat Andreje Babiše trestnímu stíhání má velký politický potenciál. To si v této chvíli uvědomují asi všichni zainteresovaní. Většina veřejnosti podobný krok očekává, navíc by takové dění alespoň částečně odvedlo pozornost od nadcházejících problémů země. Navíc koalice určitě za čtyři roky (snad) nebude chtít, aby proti nim opět stál člověk, který je schopen mobilizovat nespokojené a sociálně slabší voliče. Babišův samolibý piedestal se naklání a on krotne, velmi. Bude ještě velmi zajímavé sledovat, jak hodně se stáhne a změní svojí rétoriku, stejně jako koaliční kroky v rámci neoprávněného čerpání dotací, Čapího hnízda a jiných kauz. 

Autor: Jaroslav Červenka | úterý 19.10.2021 4:07 | karma článku: 36,05 | přečteno: 3380x