Odvoleno

Ne z lásky, ne z víry, ale jako stranu, kterou považuji za menší zlo. Možná způsob volby spousty lidí. 

Nijak nemiluji pana Fialu a už vůbec ne paní Pekarovou Adamovou, ale nakonec jsem se rozhodl pro SPOLU. Petr Fiala možná není nijak výrazný, možná příliš konzervativní, ale celou předvolební kampaň stojí pevně za svými názory, neustupuje a v řadě věcí s ním souhlasím, pochopitelně ne ve všech. To asi ani není možné při dnešní polarizaci. ODS pro mě byla dlouhá léta kvůli Václavu Klausovi nevolitelná, ale věřím, že se změnila. KDU a TOP09 nakonec budou v rámci povolebních jednání marginálie, byť Pekarová bude určitě hodně křičet. 

Zvažoval jsem dlouho, ale je pro mě nepřijatelný postoj třeba Svobodných proti Evropské Unii. Nesouhlasím s její byrokracií, jsem přesvědčený, že potřebuje reformu a začít se věnovat důležitým, především globálně-politickým věcem. Ale jen nerozumný člověk by z Unie chtěl vystoupit. Nepopírám, že mým hlavním cílem bylo dát hlas proti Babišovi, to amatérské zoufalství už tam nechci vidět. A děsí mě případná koalice ANO SPD. 

U volební komise říkali, že účast je vysoká. Věřím, tomu, protože je až příliš zjevné, že postoje podobné mému, sdílí spousta lidí. A spousta nepravidelných voličů šla jen proto, že už nechce dál poslouchat to falešné blekotání současného předsedy vlády. 

Ještě je otázka, co udělá náš nemocný hradní pán. Nebo už bude rozhodovat někdo za něj? V každém případě se dá čekat, že pokud nevyhraje ANO, z Lán půjde jen jeden tah. Znemožnit současné opozici vytvořit vládu. Ještě to bude zajímavé. 

Autor: Jaroslav Červenka | sobota 9.10.2021 11:41 | karma článku: 25,49 | přečteno: 1016x