Mynář hájil především sám sebe

Vysoce manipulativní projev, směšné porovnávání s informacemi o zdravotním stavu Václava Havla, zástěrka oddanosti Miloši Zemanovi, pochybné video, téměř vše vytrhávané z kontextu. Bezmezná arogance. 

Vybrali si co chtěli a použili, asi tak by se dal shrnout včerejší výstup dosluhujícího hradního kancléře. Porovnávat postup svého úřadu s panem Špačkem zavánělo tak velkou laciností, že jsem se kroutil jako žížala. V úplně jiné situaci. Za podmínek, kdy se pan Špaček vyjadřovat nemusel, protože se vyjadřoval ošetřující lékař, nepochybně na pokyn Václava Havla, který byl jistě plně při smyslech, na rozdíl od aktuální situace. Kdy si byl Václav Havel plně vědom své zodpovědnosti vůči národu a chápal, že v jeho postavení je prezidentovo zdraví věcí veřejného zájmu. 

I Mynář už toho začíná mít dost, i přes jeho silnou hroší kůži a pořádnou dávku arogance, bylo to vidět. Ovšem uspořádat brífink bez novinářské možnosti klást otázky? A kdepak byl mlčící mluvčí? Ztotožňuji se s názorem mnoha lidí, trestem by bylo, kdyby tam ti novináři vůbec nepřišli. Snaha profilovat se jako muž dbalý zákonů a oddaný své funkci, potažmo Miloši Zemanovi, vyšla vniveč. Hájil především sám sebe, pod rouškou zachování důstojnosti úřadu současného prezidenta. 

Video bylo natáčeno asi na tlačítkový mobil. Celá scéna na mě působila jako sehrané divadlo, kdy nemocného člověka v co nejmenším časovém úseku nainstruovali co má udělat tak, aby to se zbytky sil zvládl. Pokleslá hlava po úkonu hovoří za vše. Jestliže Orbánovi říkal Andreji už před kolapsem, nedělám si iluze o reálném stavu Miloše Zemana. Ti oddaní muži zvládli do krátkého, časově neoznačeného videa, dostat dvě klíčové věci. Bonmot v němčině a tolik kýžený podpis, bez datumu. Jakou má hodnotu tedy ten dokument? A jaká je pravděpodobnost, že video odpovídá časové linii? 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Červenka | pátek 22.10.2021 5:03 | karma článku: 30,70 | přečteno: 964x