Madame Schiller, arbitre de la moralité

Jsou lidé, kterých se běžné morální limity netýkají. Jejich smysl pro správnost je tak mimořádný, že oni si mohou dovolit vše, ostatní nikoli. 

Bylo by zajímavé vidět Alenu Schillerovou někde v akci. Ale jen vidět, být spolupracovníkem nebo, nedej Bože, podřízeným, to musí být škola života. Žena, co již ztratila jakoukoli soudnost a má dojem, že naprostá bezpáteřnost a nedostatek svědomí jsou normami života. 

Lekce 1 

Miloš Zeman odmítl jmenovat do funkce ministra životního prostředí Petra Hladíka. Jako důvody uvedl nedostatek odborné způsobilosti a probíhající policejní vyšetřování kandidáta. Ponecháme-li stranou bezúhonnost samotného prezidenta a oprávněnost tohoto rozhodnutí (on by se tam pak nedostal skoro nikdo), bývalá ministryně financí se pro Českou televizi vyjádřila tak, že je to naprosto v pořádku, protože tam probíhá jakési policejní vyšetřování. To, že v té době byl její stranický šéf v očekávání rozsudku po mnohaletém vyšetřování je jaksi zcela nepodstatné. 

Lekce 2

Předevčírem si Andrej Babiš vyslechl osvobozující rozsudek ve věci trestního stíhání ohledně Čapího hnízda. Všichni víme, že celá kauza není čistá, ale budiž. Nejvěrnější z věrných našeho bodrého, slovenského guru měla jen jeden vzkaz pro řadu kritiků. "Mnozí lidé by se nad sebou měli zamyslet". Toto vzkazuje žena, která si za peníze daňových poplatníků najala osobního fotografa, aby jí mj. fotil s pávy. Nehnula ani brvou, pokračuje si vesele dál ve své jízdě. 

Lekce 3

Alena Schillerová patří mezi nejhlasitější kritiky současných schodků státního rozpočtu. Také z nich vůbec nejsem nadšený a jsem přesvědčený, že by mohly být nižší. Ovšem naše Madame de Pompadour Andreje Babiše sestavovala deficitní rozpočty s mnohem menší odůvodněností, než jsou ty současné. I v době konjuktury v nich bylo minimum na investice či osekání státního dluhu. Ale to nevadí, bušit může. 

Na Twitteru to opravdu umí. Jedna lež nebo polopravda za druhou. Alena Schillerová již ztratila jakékoli zábrany, občas to vypadá, že svojí politickou kariéru považuje za jeden velký mejdan. Současná vláda v opozici také nebyla ze zlata, ale to co předvádí ANO společně s SPD obecně? Musí být bomba nechat se platit za to, že vytrvale falešně moralizuji a permanentně na někoho kydám špínu. Ačkoli sám mám před prahem neuvěřitelný nepořádek. 

Autor: Jaroslav Červenka | středa 11.1.2023 8:30 | karma článku: 33,27 | přečteno: 824x