Křížová výprava Aleny Schillerové

Sloveso sloužit se stalo v dnešní povrchní době takřka synonymem něčeho nepřijatelného. Kariéra a peníze, to jsou motta dnešní společnosti. Bývalá ministryně ovšem tvoří čestnou výjimku. 

Věrnost, loajalita, radost ze služby druhým. Věci, které se dnes již příliš nenosí. Jen málokdo dnes chápe, co znamená pocit, když obětujete své zájmy a touhy pro blaho společnosti a pokorně uznáte velikost jiného člověka, pro kterého začnete dýchat. Zahodíte veškeré osobní zbytečnosti s vědomím, že ten druhý a jeho ideje jsou něco, za co stojí žít. Sloužit vyššímu cíli, bez nároku na vlastní sochu, zápis do historie. Vědomí, že zachránce národa v dnešní chaotické době je skutečným majákem, miliardářský filantrop, který by se rozdal pro blaho všech. Dnes je již málo charakterních lidí, kteří bez váhání uznají převahu jiné bytosti a s láskou se jí podřídí. Mezi tyto společenské výjimky patří i Alena Schillerová. Nechť ji Bůh ochraňuje. 

Paní Schillerová dostala od svého šéfa přetěžký úkol. Kritizovat a napadat vládu za každou cenu. Za cenu osobního sebeobětování. Svého úkolu se chopila s pro ní charakteristickým entuziasmem. Již dva roky uštědřuje Pětikolce jeden objektivní a vysoce odborný direkt za druhým. Žena, která rozumí makroekonomice jako málokdo, přesto se podřizuje osvícenému vedení někoho jiného. Úkol se stal náplní jejího života. Sancho Panza ve službách Dona Quijota. Bohužel naše intolerantní společnost této Amazonce neodpustí vůbec nic. Malinké selhání ohledně sbírky na nemocné dítě. 

Téměř všichni odmítají vidět znovu a znovu se zjevující zlo v podobě současné vlády, která není schopná zajistit ani zcela samozřejmou léčbu. Někteří jsou dokonce tak drzí, že Alence předhazují sto milionů na vysoce inovativní linku pro Penam. Zlá EU ji nikdy neproplatila a tak tento technologický zázrak, jenž zcela zásadním způsobem změnil světové pekárenství, zaplatil český daňový poplatník. Jen naprostí neurvalci mohou této svaté bytosti předhodit, že léčba mohla být hrazena z těchto peněz. 

Alenka při své křížové výpravě za jedinou vírou zcela náhodně trochu pozapomněla na lidskost. Stane se. Média, veřejnost a brutální slepenec jí to dávají opravdu sežrat. Tak trpí pro společnou věc. Ještěže tu má alespoň přátelskou SPD a řadu dalších mimoparlamentních souvěrců, kteří chybičku tolerují a ani neceknou. Vždyť Tomio a rudá Kateřina ví, že oběti na oltář vlasti jsou často nesmírně bolestivé. Díky Bohu za to, že stále ještě existují lidé ochotní sloužit společnosti. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Červenka | středa 27.9.2023 4:36 | karma článku: 42,55 | přečteno: 5961x