Je poslanec ANO Pavel Růžička při smyslech?

Až příliš často sedí v poslaneckých lavicích bytosti, nad kterými zůstává zdravý rozum stát. Místopředseda výboru pro obranu se směle zařadil mezi vyvolené. Regina Holásková by měla radost.

Celkem seriózní Security magazín zveřejnil 18. 6. článek na téma italského F-35, kterého si podle ruských zdrojů mělo podat Su-30 za pomoci legendárního rušícího systému Chibiny. Ten má být údajně schopen zcela paralyzovat elektronické systémy protivníka. Nejznámější je incident z 12. 4. 2014, kdy měl ruský Suchoj Su-24 ve Středozemním moři zcela ochromit americký torpédoborec USS Donald Cook. Mnohokrát vyvrácený fake šířený ruskými tajnými službami. 

Samotný Security magazín hned na počátku textu upozorňuje, že se bude jednat o lež šířenou analytikem Andrejem Andrejevem. Ovšem reakce pana poslance na Twitteru je následující: Na každou zbraň existuje dříve či později protizbraň. F35A ani technologie "5 generece" není spása pro naší AČR. Možná pouze politické zadání pro gen. Čepelku s Míkou. Opravdu účelně premýšlejme, kam investujeme dalších více jak 150 mld. Pomineme-li jazykovou úroveň, odkazuje na výše zmíněný článek. 

Každý, kdo se jen trochu orientuje v armádní oblasti ví, že Chibiny je jedna z nejúspěšnějších dezinformací šířená Kremlem. Dnes všude rezonuje boj proti lživým zprávám, místopředseda výboru pro obranu zcela vědomě operuje s textem, který vychází ze lživého zdroje. Člověk, u kterého bychom očekávali alespoň základní erudici v segmentu obrany. Je to hloupost nebo manipulace? Bohužel máme takových plné poslanecké lavice. 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaroslav Červenka | středa 21.6.2023 7:58 | karma článku: 30,40 | přečteno: 1002x