Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J68a86n 17Š29i24k

17. 1. 2021 16:24

Pohled na tři dámy, která jedna nad druhou kroutila očima svědčil o tom, že nejlepší je TV vypnout a vyrazit na čerstvý vzduch. Mělo by smysl se tím zabývat, kdybychom věděli, kdo pozvedne prapor a začne odpovědně vládnout světu financí. Byla tady od revoluce nějaká vláda, která s deficity něco udělala? Ne. Všechny deficity vždy hradili občané vyšším výkonem ekonomiky a povinnými odvody. Nebo chce snad někdo tvrdit, že tu byla vláda, která udělala důchodovou reformu nebo reformu zdravotnictví? Musíme si poctivě přiznat, že COVID ukázal všechny oblasti, které se léta zanedbávaly. To, že nefungují hygieny, neexistuje pořádný epidemiologický plán a krizové scénáře, úředníkům trvá všechno dlouho, digitalizace je katastrofální, to všechno není jen výsledek práce této vlády. Ono to tak vypadá, protože se to zvýrazňuje jejím neumětelstvím v komunikaci. Ale mohou za to všichni zleva zprava a pohled na nové tváře moc radostný není. Otázka vůbec je, zda máme lidi na to mít lepší vlády.

17 6
možnosti

Hnutí Ano je ve vládě 7 let. ČSSD ještě déle. Budeme se vymlouvat ještě dlouho na ty předchozí?

Lidi na to máme. Ale ty lidi nemí lhát a mazat med kolem úst voličům, takže šance, že by se k vládě dostali, není.

6 1
možnosti
Foto

J94a38n 35Š73i49k

17. 1. 2021 16:31

Pane Kněžínku, na předchozí vlády se může vymlouvat Babiš. Já žádný rozdíl v praktických krocích nevidím. Důchodovou reformu neudělal ani Zeman, ani Klaus, ani Topolánek, ani Kalousek a další. A jestli teda víte o některých lidech, kteří neumí lhát a mazat med kolem úst voličům, tak ty jména sem napište a poučte nás.

5 3
možnosti

Tak jistý pokus o důchodovou reformu tu byl, že? Tato vláda zamázla i její torzo s tím, že přijde s vlastní. Za sedm let se nevzmohla na vůbec nic.

Pokud ani z dnešních politiků nevidíte napříč stranami někoho solidního, tak to nebude těmi lidmi, ale vaším viděním. A teď to myslím napříč politickým spektrem. Kromě komunistů a SPD bych solidní lidi dokázal najít všude.

8 3
možnosti
Foto

To zamáznul už Sobotka

0 1
možnosti
Foto

Ano, ale odborník pan Zavadil si myslí, že to není pravda. Přitom zrušení druhého důchodového pilíře měl Sobotka ve volebním programu. :-/

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/vlada-schvalila-zruseni-druheho-pilire-duchodoveho-sporeni_201505181413_akottova2

1 0
možnosti

Byl blbě nastavenej a lidi o něj neměli zájem, tak nezbylo nic jinýho, než ho zrušit.

0 2
možnosti

A vy se divíte že takovou důchodovou reformu, což je věc na desetiletí, protlačenou v parlamentu silou o jeden nebo dva hlasy, namísto diskuze a široké politické shodě, zamázla?

Takovým způsobem se opravdu žádná reforma, aniž by přečkala více než jedno nebo dvě volební období, dělat nedá.

0 1
možnosti