Ano, Víte Rakušane (už ne ANO)

Včerejší den plný událostí. Kabaret, tragédie, cirkus? Alespoň jedna pozitivní věc se na našem politickém nebi, plném smogu, dala najít. 

Nebudu komentovat osobu pana Michalika, zda je zatížen tím, z čeho je obviňován a jak se tedy případně mohl dostat tak vysoko v rámci koalice. Nedělám si iluze o žádném politikovi. Kvituji způsob, jakým se předseda STAN rozloučil s jejich kandidátem na post ministra průmyslu a obchodu a především to, že se to vůbec stalo. Korupce z politiky nikdy nezmizí, je zde jen otázka její míry. A pokud koalice bude řešit problémy tímto způsobem, už jen toto je obrovským krokem kupředu v obnově politické kultury v této zemi. Ano, pane Rakušane, je mi jedno, zda je pan Michalik vinen či ne. V politice platí jiná pravidla a je třeba usilovat o maximální bezúhonnost. Snažit se o získání důvěry maxima občanů, být skutečně transparentní a jít příkladem. Doufám, že tento čin bude šablonou pro činy další. 

Máme nouzový stav, vlastně nevím jaký má smysl, ale důležité je, že se Andrej Babiš a jeho ministr zdravotnictví opět mohou tvářit, že něco udělali. Ovšem uzavření vánočních trhů je pro mě jen dalším řešením, které mi připadá jako umanutost malého dítěte, které neví, co má dělat. Uzavření provozů restaurací po desáté hodině též. Ano, přečetl jsem si argumenty, že na oněch vánočních trzích je hlava na hlavě. Ale pořád je to venku. V nákupních centrech je to hlava na hlavě také a o sterilnosti drtivé většiny tam nošených respirátorů mám silné pochybnosti. Je mi líto těch prodejců, pro které se často jedná o nejvýznamnější roční příjem, jednoho takového mám v rodině. 

Proč Miloš Zeman neodstoupí? Naivní výkřik nenaivního občana. Nebylo toho už dost? Před převozem z nemocnice měl opět arogantní tiskovou konferenci bez otázek Mynář. Zeman prostě nemůže. Je zjevné, že jeho schopnost plnit své povinnosti je minimálně radikálně snížena a plky Mynáře mě o opaku nepřesvědčí. Ovšem bleskový návrat do nemocnice, to už je vrchol. Stejně jako dohady Borise Šťastného, majitele Zemanovy "pečovací" agentury a ředitele VPN, kdo to podělal. Pochopitelně náhodou je Šťastný bývalým členem ODS. Je to fraška, záhadně se zjistí, že MZ je pozitivní až v Lánech, asi možné spekulace nemá smysl komentovat. Zajímalo by mě, kdo platí onu agenturu. Stejně jako slovo Alzheimer v názvu oné společnosti už je nekomentovatelné.

Miloši Zemane, jestli jste schopen, prosím vzdejte se svého úřadu a odeberte se na Vysočinu, zkuste si na sklonku života ještě užít rodinu, pokud jste toho lidsky schopen a přestaňte nadále zamořovat veřejný prostor této země. Pokud rezignujete, upřímně vám popřeji co nejvíce zdraví a myslím, že nebudu sám. Díky. 

Autor: Jaroslav Červenka | pátek 26.11.2021 8:25 | karma článku: 28,57 | přečteno: 1551x