Vyvolají politikové ODS, TOP09, KDU-ČSL, STAN „Pražský Majdan?“

Zdeněk Ondráček se se po nevybíravém a nedemokratickém nátlaku na jeho odstoupení od politiků výše uvedených politických stran vyjádřil jako o „demokratické žumpě.“

„Občas je třeba se nekompromisně postavit zlu, bojovat společně za demokratické hodnoty. A to jsme udělali a dotlačili komunistu Ondráčka k odstoupení,“ uvedla první dáma ODS Alexandra Udženija: https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/528492/mlaticka-ondracek-konci-bal-se-pry-o-deti-pravici-nadaval-do-zumpy.html

Jenže u tohoto výroku hned nastává problém, pokud se paní Udženija ohání demokratickými hodnotami.

Demokratickou hodnotou je přece rozhodnutí svobodně a demokraticky zvoleného Parlamentu. A Zdeněk Ondráček přece byl demokraticky zvolený většinou poslanců, kteří v Parlamentu hlasovali.

A byl náš Parlament svobodně a demokraticky zvolený?

Pokud ano, potom platí jeho rozhodnutí. Takže:

  1. Buď je náš Parlament nelegitimní, nebo
  2. Paní Udženija lže
  3. Třetí možnost není

A co jsou to ty demokratické hodnoty, o kterých mluví paní Udženija?

Zpochybňování rozhodnutí legitimního a demokraticky zvoleného Parlamentu a protlačení zájmů menšiny působením na nízké pudy některých našich občanů?

Jeden z diskutujících v diskusi napsal, že právo shromažďovací patří k základním lidským právům. Pokud bychom jej vzali za slovo, tak by toto právo patřilo i pochodu milicionářů v únoru 1948.

Tehdy také menšina pomohla prosadit nátlakem svoje zájmy.

A co se týká nátlakových demonstrací proti Ondráčkovi, moc by mne zajímal počet podpisů za jeho odstoupení, protože mám obavy, že jich bude podstatně méně, než byla podpora komunistů v únoru 1948. Navíc za situace, když byl Ondráček zvolen Parlamentem, jehož součástí jsou politické strany ODS, TOP09, KDU-ČSL, STAN...

Cituji slova generála Hynka Blaška: „Nyní nejnověji Ondráček-‚mlátička‘: Vyhnat, zavřít, dehonestovat do desátého kolena. Kde byli všichni ti, kterým leží na srdci ohrožení demokracie při hlasování? Nebylo to náhodou záměrně s cílem využít volbu k bezprecedentní destabilizaci státu?“

Má tedy zdeněk Ondráček pravdu, když se o politicích z již jmenovaných politických stran vyjádřil jako o „demokratické žumpě?“ A má pravdu Zbyněk Stanjura, když v diskusi odmítl slova komunisty Skály, co napáchala současná demokracie v Srbsku, Iráku a Libyi, že se to netýká naší země?

Naší země se to sice přímo netýká, ale demokracie, kterou se Stanjura a spol. ohánějí se to bohužel přímo týká.

Možná nemáme tak daleko ke Kyjevskému Majdanu, který se uvedení politikové snaží vyvolat i u nás. Jejich hlavním cílem totiž není komunista Ondráček ale náš prezident Miloš Zeman a Andrej Babiš.

Dav na Václaváku, se kterým podle Stanjury údajně politikové neměli nic společného přece nejvíce řval po odstoupení Miloše Zemana a Andreje Babiše.

A někteří zastánci „demokracie“ se dokonce otevřeně vyjadřují, že si přejí smrt prezidenta Zemana. Možná se mýlím, ale jak jinak si mám přebrat tento příspěvek – cituji:

„Michal Kanda: Nikomu jsem nikdy nepřál nic zlého. Dnes však doufám, že celých pět let tady Zeman strašit nebude.“ https://blog.idnes.cz/diskuse.aspx?iddiskuse=A180306_652599_blogidnes

V Kyjevě byl násilím svržený demokraticky zvolený prezident a jak Ukrajina dopadla?

Následoval zákaz opozičních politických stran, pronásledování a vraždy názorových odpůrců, cenzura v médiích, o propadu ekonomiky ani nemluvě.

Všechno zlé sice západní „demokracie“ svedla na Putina, ale nikdo zatím nedoložil fakt, že by za Majdanem a násilném svržením prezidenta Janukovyče stál skutečně Putin, když se v Kyjevě jako na běžícím páse střídali západní politikové...

Nevím, ale fakta dokazují, že právě ti, kteří se demokracií nejvíce zaklínají a mají jí lidově řečeno „plnou hubu,“ tak právě ti se nejvíce nedemokraticky chovají.

A pokud porovnáme jejich rétoriku, tak normalizační komunisté v sedmdesátých letech proti nim byli učinění beránkové. Agresivní projevy těchto současných „demokratů“ silně připomínají projevy radikálních bolševiků z padesátých let.

Na závěr:

Budeme následovat osudu Ukrajiny, když se politickým stranám, které ve svobodných volbách utrpěly porážku (ODS, TOP09, KDU-ČSL, STAN) podaří vyvolat „Pražský Majdan,“ nebo u nás zvítězí skutečná demokracie a zdravý rozum?

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaromír Petřík | středa 7.3.2018 13:53 | karma článku: 41,84 | přečteno: 2036x