Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pinochetovy vraždy jsou hrdinství, Gottwaldovy vraždy jsou zločiny

Svět zasáhly krvavé události na současné Ukrajině. O tom, jak jednostranně západní mainstream toto prezentuje se napsalo snad stovky blogů. Svůj názor dává najevo i většina našich občanů, která si i přes demagogii západních (tedy i našich) médií) zachovala zdravý rozum a je proti nasazení ukrajinských vojsk režimem Kyjeva proti vlastním občanům.  

Pokrytectví, lži a jakákoliv absence morálky z těchto médií přímo čiší.

Když prezident Janukovyč uvažoval o policejním zásahu proti demonstrantům v Kyjevě, Západ rozpoutal neuvěřitelnou mediální štvanici, denodenně jsme slyšeli a četli o tom, jaký, že je Janukovyč zločinec a že nesmí silou proti demonstrantům zasáhnout. Nakonec i přes uzavřenou dohodu o předčasných prezidentských volbách Západ pomohl Janukovyče svrhnout a dosadil tam jakousi polofašistickou juntu, která rozhodla o nasazení armády proti východní Ukrajině, tedy vlastním občanům.

Obratem z mainstreamových západních médií slyšíme, že povstání na východní Ukrajině je potřeba potlačit silou, tedy pravý opak než v případě Janukovyče.

Zda budou mrtvých stovky, tisíce, nebo desetitisíce nikdo ze západních politiků nebere v potaz. Ale aby toho nebylo málo, tak jako vrchol drzosti, ale i hlouposti ze všeho Západ obvinil Putina a Rusko. To už bylo přespříliš i na některé rozumné politiky jako třeba Bohuslava Sobotku či Roberta Fica, kteří se odmítli k této protiruské a protiputinovské štvanici připojit a odmítli i americká vojska na území České a Slovenské republiky.

Zajímavé ovšem je, jak tvrdé postoje vůči východní Ukrajině a Rusku zaujímají naši pravicoví politikové a vůbec ty nejtvrdší postoje křesťanští politikové Bělobrádek, Schwarzenberg či Kalousek. Ti se opakovaně nechali slyšet, že s Ruskem lze jednat pouze z pozice síly.

Co tím ve skutečnosti myslí?

Válku?

Tato a podobná vyjádření vyvolávala i střety ve Sněmovně, kdy proti pokrytectví křesťanských politiků, ale i církví vystoupil poslanec ČSSD Igor Jakubčík se slovy, že katolická církev patřila k největším spojencům nacistického Německa.

Samozřejmě byl oheň na střeše, křesťanští politikové z TOP09 a KDU-ČSL proti Igoru Jakubčíkovi protestovali a z jeho vyjádření byli doslova nepříčetní.

Však se o této záležitosti napsalo nemálo článků i blogů.

Jeden z nich jsem napsal i já: http://jaromirpetrik.blog.idnes.cz/c/414812/Katolicka-moralka-Naciste-doposud-nebyli-exkomunikovani.html

Byl jsem zvědavý nejen na reakce pravicových diskutujících, ale i křesťanů. Hlavní otázka se totiž točila kolem toho, proč Goebels byl exkomunikovaný za to, že si vzal evangeličku, ale ne za svoje zločiny, Plojhar byl exkomunikovaný za spolupráci s komunisty, ale Josef Tiso za holocaust exkomunikovaný nebyl.

Čekal jsem, že se někdo z věřících zastydí a zamyslí se nad podstatou věci, tedy, že za neposlušnost vůči nadřízeným jsou křesťané exkomunikováni, ale za sebevětší zločiny jako jsou masové vraždy nejsou.

Diskuse přišla i na fašistické diktátory Paveliče, Franca či Pinocheta, kteří byli jak známo horlivými katolíky. Abych byl ale konkrétní, uvádím zde výňatek z příspěvku od evangelického kněze Roberta J. Hřebíčka:

Nevidím jediný důvod, proč se měl jakýkoli slušný člověk distancovat od Pinocheta. Byl to hrdina, který zachránil svou zemi před komunismem, což výrazně ovlivnilo poměry Jižní Ameriky i ve světě (podpora Velké Británie při válce o Falklandy), a přinesl jí hospodářský rozmach. Kdyby nezlikvidoval těch několik set či možná tisíc komoušů, tito by zlikvidovali desetitisíce lidí a miliony by uvrhli do bídy, protože tak to dělali VŠUDE jinde. Jste tou svojí nenávistí nemocný člověk. Je tu na blogu spousta hlupáků, ale z vás jako jediného je mi fyzicky špatně. Tolik zla a mindráků se snad ani do jedné lidské bytosti vejít nemůže.“

Já jsem na toto odpověděl takto:

Zajímavé, že z lidí jako Josef Tiso či Ante Pavelič se žádnému křesťanovi fyzicky špatně nedělá, ale ze mne ano. A Pinocheta, který dal povraždit tisíce lidí mají křesťané dokonce za hrdinu. Z toho se zase pro změnu dělá špatně mně.“

O tom, kolik obětí má na svědomí generál Pinochet se vedou diskuse.

Cituji z Wikipedie: „V současnosti i jeho zastánci přijímají jako fakt, že za jeho vlády došlo k pronásledování, tvrdému mučení (až na 30 000 osob, přesné údaje nejsou známy) a zabíjení tisíců lidí, kteří nesouhlasili s jeho politikou.“ http://cs.wikipedia.org/wiki/Augusto_Pinochet

Pinochet je do čela vojenské junty jmenován 13. září 1973) a ujímá se vlády nad Chile – ihned je vyhlášen výjimečný stav a zákaz vycházení (nerespektování znamená zastřelení na místě), jsou zakázány politické strany, uzavřen chilský parlament, následuje okamžité přerušení diplomatických a hospodářských styků s Kubou F. Castra (viz Castro, Fidel) a zahájení pronásledování levicových aktivistů – ti jsou buď vypovězeni z Chile nebo uvězněni, v horším případě pak popraveni, jejich mučení přitom není ničím výjimečným, spíše naopak. Zdroj: http://zivotopisyonline.cz/augusto-pinochet-ugarte-nar-1111-1915-krvavy-chilsky-general/

A Klement Gottwald?

Za doby jeho vlády se uvádí cca 200 popravených.

Takže proti generálu Pinochetovi má Klement Gottwald na svědomí nesrovnatelně méně lidských obětí.

K Pinochetovi se hlásí i otevření neofašisté a mezi české obdivovatele Pinocheta patřil i bývalý disident a křesťanský politik Václav Benda .

Nějak mi to rozum nebere.

Když masové vraždy páchají lidé jako Pinochet, tak je pro křesťany hrdinou, protože vraždil komunisty, když v daleko menší míře Klement Gottwald, tak je zločincem.

Nechci se tímto zastávat ani jediného zmařeného života vinou K. Gottwalda.

Zločincem je dle mého názoru ten, kdo hájí zmaření života člověka pro jeho politické smýšlení. A v tomto generál Pinochet nad Klementem Gottwaldem vysoce vede.

 

 

Autor: Jaromír Petřík | čtvrtek 26.6.2014 11:31 | karma článku: 32,71 | přečteno: 1956x
  • Další články autora

Jaromír Petřík

Prezident Miloš Zeman o „oduznání“ Kosova

Uznání Kosova je velkou morální kaňkou naší země, které prosadil snad nejhorší ministr naší vlády za celou naši historii Karel Schwarzenberg společně s tehdejším předsedou vlády Mirkem Topolánkem.

12.9.2019 v 10:05 | Karma: 45,56 | Přečteno: 2588x | Politika

Jaromír Petřík

Dopadne státní zástupce Šaroch stejně jako Petr Lessy, nebo Alena Vitásková?

Miroslav Kalousek a Ivan Bartoš se mohou doslova zbláznit z toho, že státní zástupce Šaroch doporučil zrušit obžalobu na Andreje Babiše.

4.9.2019 v 13:07 | Karma: 41,54 | Přečteno: 2430x | Politika

Jaromír Petřík

Jaký je rozdíl mezi Janem Silovským a bratry Mašíny?

Janu Silovskému bylo zamítnuto podmínečné propuštění z vězení za to, že chtěl bojovat v řadách Islámského státu. Naproti tomu se stupňuje kampaň za glorifikaci bratrů Mašínů, kteří spáchali činy, které se za terorismus dají uznat.

29.8.2019 v 10:11 | Karma: 39,75 | Přečteno: 1753x | Politika

Jaromír Petřík

Bojovník s „dezinformacemi“ o Zemanovi, Putinovi a Rusku Jakub Kalenský

Dezinformační weby by měly být označeny podobně jako cigarety, říká „expert“ na dezinformace Jakub Kalenský.

20.8.2019 v 21:28 | Karma: 38,89 | Přečteno: 1448x | Politika

Jaromír Petřík

Za lži a dehonestaci SSSR se v ČR uděluje vyznamenání

Mediální scénou nyní hýbe případ Sosnarová, které na základě jejích výmyslů o věznění v sovětském Gulagu bylo uděleno vyznamenání. Přesto, že se později prokázalo, že lhala, vyznamenání jí zůstalo.

18.7.2019 v 7:10 | Karma: 37,67 | Přečteno: 1707x | Politika
  • Nejčtenější

Ženě se do ruky zakousl pes. Muž, který jí přispěchal na pomoc, zvíře zabil

29. května 2024  15:12

Ženu v Žihli na Plzeňsku vážně pokousal volně pobíhající pes. Na pomoc jí přiběhl příbuzný, který...

„Krok ke třetí světové.“ Ukrajinci zasáhli klíčovou ruskou radarovou stanici

25. května 2024  12:55

Ukrajinská armáda zřejmě tento týden zasáhla významnou ruskou radarovou stanici, která je součástí...

Brutální útok nožem v Mannheimu, policista po něm bojuje o život

31. května 2024  13:12,  aktualizováno  18:49

Šest lidí v pátek utrpělo zranění při útoku nožem na náměstí v centru německého Mannheimu, uvedla...

Nemocnému synovi vstříkla do krve vodu. Chtěla jsem, aby to skončilo, řekla

29. května 2024  13:51

Mimořádně nešťastný případ matky samoživitelky a jejího vážně nemocného dítěte řeší Městský soud v...

Velký podfuk s výsluhou, nemocenská i v civilu. Policisté obírají stát o miliony

31. května 2024

Premium Státu rapidně rostou výplaty výsluh pro policisty, hasiče, celníky či dozorce. Loni Česká republika...

Zákon proti úhynu ryb. Všechny trubky svedené do řek se budou zapisovat

2. června 2024

Premium Rybáři si všimnou úhynu ryb v řece. Hasiči, zatímco havárii likvidují, na webové aplikaci vidí,...

Náš Den D. Jak se Čechoslováci v srdci Francie postavili divizi SS

2. června 2024

Premium Byla to nerovná bitva. Proti hrstce partyzánů stála elitní německá divize SS Das Reich na tancích...

Australský stát jmenoval tajemníka pro „pro změnu chování mužů“

1. června 2024  20:18

Guvernérka australského státu Viktoria Jacinta Allanová jmenovala poslance Tima Richardsona jako...

Papež se sešel s Čaputovou a matkami dívek, co zemřely při nehodě autobusu

1. června 2024  20:09

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová se v sobotu setkala ve Vatikánu s papežem Františkem. Na...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2605x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik