Komunista ve funkci předsedy vojenského výboru NATO

Generál Petr Pavel se ujal funkce předsedy Vojenského výboru NATO. Zvláštní na tom je, že generál Petr Pavel byl před rokem 1989 členem KSČ.

V jeho oficiálním životopise o tom není ani zmínka a tak musí člověk trochu zapátrat.

Jak to bylo s členstvím v KSČ generála Pavla se zabýval náš spisovatel a historik Pavel Kosatík: Máme právo vědět o novém muži v NATO co nejvíce:http://www.rozhlas.cz/dvojka/jaktovidi/_zprava/pavel-kosatik-mame-pravo-vedet-o-novem-muzi-v-nato-co-nejvice--1399582 . Kosatík zdůrazňuje, že je třeba vědět o novém muži v NATO co nejvíc. Hledal například důkazy o možné generálově komunistické minulosti.

Cituji: „Dost složitě se to hledá, tak jsem po určité době došel k závěru, že nebyl ve straně. No a pak jsem nakonec našel článek, že v 80. letech byl,“ říká.  

Kosatík rozhodně nechce dělat předčasné závěry. Zároveň ale poukazuje na několik faktů. „Když někdo v 80. letech vstoupil do KSČ, tak to neznamená nic moc dobrého.“

Zmínka o členství generála Pavla v KSČ padla i v diskusi zde:http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/General-Pavel-ktery-bude-sefovat-vojakum-NATO-prisel-do-CT-Vyjadril-se-k-Ukrajine-i-branne-povinnosti-336156/diskuse

Jak to vlastně je?

Odpůrci komunistů tvrdí, že kdo jednou vstoupil do KSČ, zůstává navždy komunistou. Ale v případě generála Pavla jim jeho členství v KSČ najednou nevadí, jak se lze dočíst v článku Petra Cvalína zde:http://petrcvalin.blog.idnes.cz/c/467919/severoatlanticka-aliance-ma-ve-svych-radach-i-ty-kteri-maji-valecne-tendence.html .

Když jsem citoval jeden příspěvek z diskuse - Karel Dvořák:"Někteří diskutující píší, že všichni komunisté se měli po roce 1989 pověsit a ti samí lidé jsou dnes nadšením bez sebe, že NATO jmenovalo do čelné funkce bývalého komunistu. To jsou paradoxyhttp://gidnes.cz/u/disk/krik2.gif„ , tak se komunistobijci najednou nezmohli na odpověď.

Na můj dotaz: „Jste hrdý na generála Pavla pro jeho komunistickou minulost?“ se mi dostalo následujících odpovědí:

Miroslav Mudra: „Hloupá otázka odpovídající hlouposti tazatele.“

Václav Růžek: „Já jsem hrdý na to, co generál Pavel všechno po roce 89´dokázal a na tom nic nezmění žádný bolševický patolízal a ruský přizdi***č.http://gidnes.cz/u/disk/nosmile1.gif ...odpad jako vy, Pavlovi nesahá ani šňúrky jeho vojenských bot . .. Jste tísíckrát větší bolševik, než celá armáda Pavlů....bolševika nedělá průkazka, ale myšlení jako to vaše, Petříku...http://gidnes.cz/u/disk/rukaoff.gif

Vladimír Vokoun: „Soudruhu, tady nejste ve vysetrovatele StB, mirnete se laskave.“

Karel Bok: „Hlupákům se těžko odpovídá, oni těžko chápou.“

Myslím, že citovat další „odpovědi“ již nemusím, neb duševní schopnosti uvedených diskutérů za ně hovoří dostatečně.

Mne by zajímalo, jak by na tuto otázku odpověděl například bloger Tomáš Vodvářka, který se v diskusi k článku ve kterém bloger Jaroslav A. Polák píše, že vystupuje z KSČMhttp://jaroslavpolak.blog.idnes.cz/c/467038/rozlouceni-s-kscm.html vyjádřil takto - cituji:

Chci říci, že vstup do této strany už znamená podstatnou mozkovou poruchu /bez ironie/.

Platí to pane Vodvářko i pro případ generála Petra Pavla, že má podstatnou mozkovou poruchu? /bez ironie/.

On je to totiž na druhé straně paradox v případě vyloučených komunistů, mezi nimiž byl například i Vasil Bilak https://cs.wikipedia.org/wiki/Vasil_Bi%C4%BEak . A jak víme, z KSČ se vylučovalo za hrubé porušení komunistických stanov, de facto za protikomunistickou činnost.

Z tohoto hlediska je potom větším bojovníkem proti komunismu Vasil Bilak než generál Petr Pavel.

A pokud máme být hrdi na to, že se náš generál stal předsedou vojenské rady NATO, tak s tímto mám značný problém vzhledem k tomu, že NATO je útočnou agresorskou vojenskou organizací, což v nedávné minulosti opakovaně prokázalo.

Statisíce mrtvých, miliony uprchlíků v zemích jako Irák či Libye, vznik IS, to je ta pravá vizitka NATO.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaromír Petřík | čtvrtek 2.7.2015 11:38 | karma článku: 34,60 | přečteno: 5077x