Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Ano Evropu odevzdáme muslimům, Ameriku Mexičanům a Rusko Číně, a je to. Nebo ještě něco někomu odevzdat? Jo Austrálie...tak tu bych dal Asiatům z Pacifiku, ať se tam všichni nacpou. A Afriku bych odevzdal divoké zvěři,...kam ale s černochy? Sibiř je volná. VV

1 1
možnosti

Zase titulek se lží ;-D

Ale stejně... Olšer vede před Petříkem o parník.

5 2
možnosti
Foto

Kde je ta otevřená společnost? Kam se poděla?

Nedá mi to, narazil jsem na text z r. 2002 z Respektu

Před šesti lety se do Oxfordu sjelo 475 liberálů z celého světa, aby po padesáti letech obnovili klíčový Liberální manifest. „Svoboda, odpovědnost, tolerance, sociální spravedlnost a rovnost příležitostí: tyto základní hodnoty liberalismu představují principy, na kterých musí být postavena otevřená společnost,“ stojí v dokumentu. Vedle mezinárodní intervence proti zemím porušujícím práva svých občanů a pomoci bohatých států chudým navrhuje manifest také „rozšíření pravidla rovnosti i na sexuální menšiny…, protože homosexualita je legitimním vyjádřením osobního citu“. Liberálové jsou proti trestu smrti a proti vládním zásahům do médií. Za klíčový považují boj proti korupci a klientelismu. Požadují větší aktivitu v boji za záchranu životního prostředí a například „redukci spotřeby fosilních paliv“.

2 0
možnosti
OK

Mám dojem, že to pan expert popsal poměrně správně. Kvóty jsou blbost, o tom žádná, ale ta debata musí probíhat v jiné rovině než zda přijmout či nepřijmout kvóty.

7 1
možnosti
Foto

Tak já si nemyslím, že kvóty jsou blbost. Nejsou všespasitelné, ale bez kvót-celkových na všechny migranty nikdy nedojde k tomu aby okrajové země měly zájem migranty registrovat a dostala se tak migrace pod kontrolu. Bez kvót se totiž budou hromadit jen v okrajových zemích.

Samozřejmě kvóty a registrace uprchlíků nezabrání migraci-ale zmírní její negativní důsledky.

Zmírnění migrace jako takové je možné jedině zlepšením situace těch lidí v regionech odkud migrují-to je ale poměrně dlouhodobá záležitost a proto než dojde k omezení celkového počtu musíme vyřešit jak roztřídit ty co přišli na uprchlíky a ekonomické migranty a hlavně jak je roztřídit po Evropě-samotná to žádná země nezvládne, ale pokud se zapojí všichni nijak zvlášť nás současná migrační vlna nepoškodí.

1 11
možnosti
MN

Kratochvíl je další akademický pomatenec, který jednou bude hnán k té největší odpovědnosti! A k těm uprchlíkům jednu formulku: "Před čím "utíkají" ? - Islám! Co nám přinášejí? - Islám!"

24 2
možnosti
EH

Popřípadě utíkají před chudobou a špínou a přinášejí nám...

0 0
možnosti
MM

Ocitoval jste experta Doc.Mgr. Ing Petra Kratochvíla Ph.D. a několik diskuzních příspěvků. Víc z vás nevypadne? No, možná je tak lepší.

5 16
možnosti
MN

To je "expert" asi jak Vy rozumný člověk, takže: nula!!

3 1
možnosti
PP

Rozkradená a prolhaná země ve středu Evropy. Skoro třicetiletá šance na demokracii a prosperitu v prd.li. Hlavně že máte jistotu jak jsou všichni kolem blbí.

2 7
možnosti
SB

Všichni kolem rozhodně nejsou blbí.

Slovensko hlasovalo o kvótách stejně jako my a po přehlasování navíc ještě dále bojuje, v Rakousku výrazně posílili Svobodní, v Německu klesá podpora kancléřky, v Polsku se mnozí stydí za hlasování Polska ve prospěch přerozdělovacích kvót.

Takže rozhodně ne všichni kolem jsou blbí, protože  Slovensko z toho je nutné vynechat včetně vlády a v ostatních zemích lidé proti svým vládám protestují, tudíž to nejsou blbí lidé.

17 1
možnosti
MK

R^R^R^ jediné co mi mrzí, že jste necitoval můj příspěvek;-(, pokud ho teda náhodou cenzor nevymazal

0 0
možnosti
Foto

Váš příspěvek mi nějak unikl.

V době, kdy jsem psal článek, už jich tam bylo přes 1000.

0 0
možnosti
PK

P41e22t93r 91K40a11p13l75a80n

12. 10. 2015 11:14

Myslím, že situace pro nového "vůdce" už zraje. Ti rádobydemokraté v Bruselu a Berlíně už dlouho na svých postech nezůstanou.

4 0
možnosti
OK

Proč tam máte ty uvozovky?

1 0
možnosti
  • Počet článků 362
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2605x
Žiji celý svůj život v pěkném Moravském městě Boskovice. Více než 40 let se aktivně zajímám o politiku, i když jsem jsem nikdy nebyl v žádné politické straně. Politika, politický zeměpis a historie je mým koníčkem společně s filatelií. Píši odborné i populární články o filatelii, jsem častým diskutujícím na Novinkách Seznamu. Co se filatelie týká, jsem specialistou na poštovní historii Afghánistánu.

P.S. Omlouvám se svým příznivcům a všem slušným čtenářům, že jsem po 9 letech psaní blogů v červnu 2019 zavřel diskuse z důvodů sprostot odpůrců Andreje Babiše a Miloše Zemana. Jejich agresivita v diskusích dosáhla takových mezí, že pod mými blogy přestali diskutovat slušní diskutující, kteří jimi byli neustále neurvale napadaní. Proto těmto neurvalým diskutujícím doporučuji, ať chodí diskutovat pod blogy svých oblíbenců, jejichž smyslem života je nenávist k Babišovi, Zemanovi a všem jinak smýšlejícím.

Slušní diskutující mi mohou napsat na e-mail: petrik.boskovice@seznam.cz

 

Seznam rubrik