Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Ano Evropu odevzdáme muslimům, Ameriku Mexičanům a Rusko Číně, a je to. Nebo ještě něco někomu odevzdat? Jo Austrálie...tak tu bych dal Asiatům z Pacifiku, ať se tam všichni nacpou. A Afriku bych odevzdal divoké zvěři,...kam ale s černochy? Sibiř je volná. VV

1 1
možnosti

Zase titulek se lží ;-D

Ale stejně... Olšer vede před Petříkem o parník.

5 2
možnosti
Foto

Kde je ta otevřená společnost? Kam se poděla?

Nedá mi to, narazil jsem na text z r. 2002 z Respektu

Před šesti lety se do Oxfordu sjelo 475 liberálů z celého světa, aby po padesáti letech obnovili klíčový Liberální manifest. „Svoboda, odpovědnost, tolerance, sociální spravedlnost a rovnost příležitostí: tyto základní hodnoty liberalismu představují principy, na kterých musí být postavena otevřená společnost,“ stojí v dokumentu. Vedle mezinárodní intervence proti zemím porušujícím práva svých občanů a pomoci bohatých států chudým navrhuje manifest také „rozšíření pravidla rovnosti i na sexuální menšiny…, protože homosexualita je legitimním vyjádřením osobního citu“. Liberálové jsou proti trestu smrti a proti vládním zásahům do médií. Za klíčový považují boj proti korupci a klientelismu. Požadují větší aktivitu v boji za záchranu životního prostředí a například „redukci spotřeby fosilních paliv“.

2 0
možnosti
OK

Mám dojem, že to pan expert popsal poměrně správně. Kvóty jsou blbost, o tom žádná, ale ta debata musí probíhat v jiné rovině než zda přijmout či nepřijmout kvóty.

7 1
možnosti
Foto

Tak já si nemyslím, že kvóty jsou blbost. Nejsou všespasitelné, ale bez kvót-celkových na všechny migranty nikdy nedojde k tomu aby okrajové země měly zájem migranty registrovat a dostala se tak migrace pod kontrolu. Bez kvót se totiž budou hromadit jen v okrajových zemích.

Samozřejmě kvóty a registrace uprchlíků nezabrání migraci-ale zmírní její negativní důsledky.

Zmírnění migrace jako takové je možné jedině zlepšením situace těch lidí v regionech odkud migrují-to je ale poměrně dlouhodobá záležitost a proto než dojde k omezení celkového počtu musíme vyřešit jak roztřídit ty co přišli na uprchlíky a ekonomické migranty a hlavně jak je roztřídit po Evropě-samotná to žádná země nezvládne, ale pokud se zapojí všichni nijak zvlášť nás současná migrační vlna nepoškodí.

1 11
možnosti
MN

Kratochvíl je další akademický pomatenec, který jednou bude hnán k té největší odpovědnosti! A k těm uprchlíkům jednu formulku: "Před čím "utíkají" ? - Islám! Co nám přinášejí? - Islám!"

24 2
možnosti
EH

Popřípadě utíkají před chudobou a špínou a přinášejí nám...

0 0
možnosti
MM

Ocitoval jste experta Doc.Mgr. Ing Petra Kratochvíla Ph.D. a několik diskuzních příspěvků. Víc z vás nevypadne? No, možná je tak lepší.

5 16
možnosti
MN

To je "expert" asi jak Vy rozumný člověk, takže: nula!!

3 1
možnosti
PP

Rozkradená a prolhaná země ve středu Evropy. Skoro třicetiletá šance na demokracii a prosperitu v prd.li. Hlavně že máte jistotu jak jsou všichni kolem blbí.

2 7
možnosti
SB

Všichni kolem rozhodně nejsou blbí.

Slovensko hlasovalo o kvótách stejně jako my a po přehlasování navíc ještě dále bojuje, v Rakousku výrazně posílili Svobodní, v Německu klesá podpora kancléřky, v Polsku se mnozí stydí za hlasování Polska ve prospěch přerozdělovacích kvót.

Takže rozhodně ne všichni kolem jsou blbí, protože  Slovensko z toho je nutné vynechat včetně vlády a v ostatních zemích lidé proti svým vládám protestují, tudíž to nejsou blbí lidé.

17 1
možnosti
MK

R^R^R^ jediné co mi mrzí, že jste necitoval můj příspěvek;-(, pokud ho teda náhodou cenzor nevymazal

0 0
možnosti
Foto

Váš příspěvek mi nějak unikl.

V době, kdy jsem psal článek, už jich tam bylo přes 1000.

0 0
možnosti
PK

P94e45t91r 42K48a64p80l58a66n

12. 10. 2015 11:14

Myslím, že situace pro nového "vůdce" už zraje. Ti rádobydemokraté v Bruselu a Berlíně už dlouho na svých postech nezůstanou.

4 0
možnosti
OK

Proč tam máte ty uvozovky?

1 0
možnosti