Děkuji Vám pane Humle

Pan Huml projevil neočekávanou odvahu, když se odvážil vzepřít celé vládní koalici prohlášením, že vražda svázaného člověka je krutost, trestný čin a jeho schvalování je též trestným činem. De facto tím říká, že současná vládní koalice se nechová jako demokratická, ale extremistická vláda, která schvaluje vraždy a zločiny.

Vypadá to, že účast našich některých politiků na pohřbu Milana Paumera v naší společnosti něco změnila. Společnost poměrně apatická k jakémukoliv vládnímu prohlášení ať už levice nebo pravice je pojednou vytržena ze svojí letité letargie.

Účast premiéra Petra Nečase, Miroslavy Němcové, Karla Schwarzenberga, Radka Johna poněkud vybudil naši společnost. V historii se snad ještě nestalo, aby vládní a ústavní činitelé vyjádřili veřejnou podporu takovým činům jako jsou vraždy nebo terorizmus. Podle počtu příspěvků, čtenosti a diskuzí to lidmi pořádně zacloumalo. Pravda, je i nemálo těch, kteří tyto činy různě omlouvají, že Mašínové neměli jinou možnost, že byli ve válce s komunistickým režimem atd. Pokud by ovšem nespáchali činy, které odsuzuje každá civilizovaná společnost a to jsou vraždy náhodných svědků a svázaného zajatce. Tyto činy jsou zločiny za každého režimu.

Pro mne osobně přítomnost našich vládních činitelů na pohřbu Milana Paumera byla šokem. O Topolánkovi jsem si vždy myslel, že do slušné politiky nepatří, ale třeba Petra Nečase jsem za slušného člověka opravdu považoval. Zrovna tak Radka Johna, jehož jsem si vážil jako reportéra, který odhaloval a bojoval proti všemožným nepravostem. Paní Němcovou vůbec nechápu. Od Karla Schwarzenberga jsem zvyklý na cokoliv, jeho účast mne nepřekvapuje.

Přiznám se, že jsem nečekal, že někdo z vládní koalice vystoupí a řekne: " Nemohu souhlasit s vraždami nevinných lidí". A jejich schvalovatele označit za pachatele trestného činu. Našel se pan Stanislav Huml. Člověk, který v televizi vystupoval jako dopravní expert a já jako řidič jsem někdy míval rozdílný názor a od jeho vstupu do politiky jsem si nesliboval vůbec nic. Tento názor jsem po dnešku změnil.

Děkuji pane Humle a vyslovuji Vám svoji úctu, ať už to pro Vás ve vládní koalici má jakékoliv důsledky. Zachoval jste se jako ČLOVĚK.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaromír Petřík | středa 11.8.2010 9:43 | karma článku: 28,96 | přečteno: 1533x