Okurková sezóna 2022: Vyhrazeno zelinářům

Léto, ba ani podzim a zima nebudou nudné. České učitelky se mohou koupat na Jadranu bez obav z útoku žraloka, nikoliv však v Rudém moři u Egypta. Stejně tak žurnalisté nemusí mít strach o nedostatek munice pro ostrá pera.

Předsednictví Evropské unie, válka na Ukrajině, celoevropská a česká nejen energetická krize. A do toho buší na dveře dvoje volby. Zářijové do zastupitelstev měst a obcí a hned po Novém roce prezidentské. Mistrovství v politickém marketingu stoupá na ceně. Zvítězí ten, kdo vyhrabe nejsmradlavějšího kostlivce, anebo zvítězí slušnost a připravenost sloužit zemi a jejím občanům? Hloupá řečnická otázka. Máme zkušenosti a tušíme, jak to skončí.

Cena odborníků na politický marketing raketově roste, stejně tak cena voliče. Politici „zvedají“ celostátní témata bez ohledu na druh voleb. Na místo, aby hledali řešení, nechávají je v období mezi volbami ležet na stole, případně i pod stolem a vzpomenou si na ně vždy až v předvečer volebních kampaní.

Příležitost opozice zabojovat o pozice ztracené v minulých volbách. Překypuje císařskými radami koalici, jak má postupovat při řešení palčivých problémů. Bohužel neuplatnila geniální nápady v době působení ve Strakově akademii. Takto jistěji posbírá politické body. Při úspěchu se bude tlouci v prsa a hovořit o neschopnosti koalice přinést vlastní řešení, neúspěch lze svést opět na neschopnost vlády, tentokrát uvést do života geniální myšlenku.

Nicméně, nemně-li bychom zapomínat, že rychlá a jednoduchá řešení nikdy nepřinesla úspěch. Ba právě naopak.

Pravděpodobně nejlepším politickým marketérem by v dnešní době byl doktor Štrosmajer z Nemocnice na kraji města, a to sarkastickou schopností urazit absolutně nežalovatelně. Jeho výrok „Kdyby hloupost nadnášela, tak se tady budete vznášet jako holubička,“ žije i po více než 40 letech. Co by bylo, kdyby se naplnil do slova a do písmene? Spousta politiků by létala v povětří a možná by zamířili, tak jak stěhovaví ptáci, do teplých krajin. I když v dnešní době možná do studených.

A tak okurková sezóna proběhne pouze u pěstitelů okurek. Jenom nevím, co bychom si bez nich počali, tedy bez politiků. Pravda, bez zelinářů by nám bylo hůř.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaromír Dvořák | čtvrtek 21.7.2022 10:17 | karma článku: 7,82 | přečteno: 211x
  • Další články autora

Jaromír Dvořák

Jmenovat či nejmenovat?

12.1.2023 v 11:36 | Karma: 26,89

Jaromír Dvořák

Aféry mého STAN

28.6.2022 v 14:07 | Karma: 15,24

Jaromír Dvořák

Revitalizace dluhových pastí

11.6.2022 v 11:19 | Karma: 7,28