Střediska volného času v ohrožení

Návrh novely vyhlášky o krajských normativech by měl omezit  fungování středisek volného času na činnost pouze ve dnech školního vyučování.

Střediska volného času jsou instituce, kde děti a žáci aktivně tráví svůj volný čas, navštěvují kroužky a zapojují se do činností, které rozvíjejí jejich osobnost, motivují je k získávání dovedností a kompetencí. Střediska zpravidla vykonávají svoji činnost po celý školní rok, ale i ve dnech, kdy školní vyučování neprobíhá - o víkendech, o prázdninách. Střediska také pořádají tábory, pobytové akce a další aktivity.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy připravilo novelu vyhlášky o krajských normativech. Střediska volného času jsou velmi znepokojena návrhem novely této vyhlášky, která by měla omezit jejich fungování na činnost pouze ve dnech školního vyučování. Tato změna by měla zásadní dopad v rámci celého systému našeho školství.

Jsem v úzkém kontaktu se zástupci středisek volného času ve svém obvodu, neprodleně jsem informovala ministra školství o dopadech, které by novela pro střediska volného času měla.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jaromíra Vítková | pátek 13.11.2020 12:58 | karma článku: 5,10 | přečteno: 165x