Síň slávy malého fotbalu má další tři členy

Malý fotbal začínal na vesnických loukách, je to nejrozšířenější amatérský sport v České republice. Osobně podporuji amatérské sportovce.

Reprezentativnější místo pro takovou událost snad ani nelze nalézt. Slavnostní setkání s uvedením nových členů do Síně slávy Asociace malého fotbalu České republiky hostil Frýdlantský salonek Valdštejnského paláce v Praze, kde sídlí Senát Parlamentu České republiky. Tuto příležitost si malý fotbal vysloužil od Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu Parlamentu České republiky.

Malý fotbal začínal na vesnických loukách, je to nejrozšířenější amatérský sport v České republice. Osobně podporuji amatérské sportovce a jsem moc ráda, že se tuto slavnostní akci podařilo vyjednat právě v Senátu. Asociace má víc než šedesát tři tisíc členů, jejichž velkou část tvoří děti a mládež.

Na slavnostní akci nechyběl prezident Asociace malého fotbalu České republiky Matěj Horn a náměstek Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Jaroslav Miller.

První část programu patřila třem zajímavým prezentacím. Moderátor Petr Kubásek představil milníky malého fotbalu, který v uplynulém roce oslavil padesát let od první organizované soutěže u nás, konkrétně v Olomouci. Sportovní marketing přiblížil Svatopluk Smysl z agentury 2Score a problematiku úbytku sportovců, především nezájem dětí o sport a možná řešení přiblížil prezident Světové federace malého fotbalu Filip Juda.

Druhá část programu slavnostního setkání patřila uvedení další trojice členů do Síně slávy za celoživotní přínos malému fotbalu.  Síň slávy se rozšířila o tři jména, v pondělí byl do ní jako první uveden Josef Rybár in memoriam. Jako druhý byl uveden Jaroslav Müller. Do třetice vstoupil na půdě Senátu Parlamentu České republiky do Síně slávy Jaroslav Kocián. Byla pro mě velká čest předat ocenění novým členům Síně slávy. Za okres Blansko byl uveden Josef Rybár, což je spoluzakladatel malého fotbalu na Blanensku. Cenu převzal Zdeněk Dolníček, předseda Svazu malého fotbalu Blanensko. Slavnostní akt uvedení nových členů do Síně slávy reprezentativně zakončil celé setkání.

Autor: Jaromíra Vítková | středa 27.4.2022 20:42 | karma článku: 0 | přečteno: 81x