Dobrovolný hasič je nedílnou součástí obce

Dobrovolní hasiči v obcích odvádějí náročnou a tvrdou práci, bez které se neobejdeme. Jsem ráda, že s řadou sborů spolupracuji, komunikuji, podporuji je.

Členové sboru dobrovolných hasičů vykonávají činnosti na základě dobrovolnosti. Hasiči jsou ti, kteří vyjíždí k požárům, provádí záchranné práce při živelných pohromách a jiných mimořádných událostech. Jednotky dobrovolných hasičů jsou nedílnou součástí integrovaného záchranného systému obce. Na místě požáru bývají jako první a odjíždějí jako poslední. Chrání naše životy a majetek. Kromě požárů vyjíždí k nehodám, odstraňují padlé stromy na cestě a také pomáhají lidem a zvířatům, pokud se ocitnou v nouzi. Jejich práce a nasazení je často nedoceněné. Bereme jako samozřejmost jejich zásah, ale výkony, které musejí odvádět, jsou mnohdy nebezpečné a náročné pro ně samotné. Hasiči nasazují i své zdraví a životy.

Další úlohou, kterou jednotky SDH vykonávají je společenská. Podílejí se na organizaci kulturních, společenských akcí, jako jsou například plesy, soutěže, brigády, sběr surovin a další aktivity.

Dobrovolní hasiči v obcích odvádějí náročnou a tvrdou práci, bez které se neobejdeme. Jsem ráda, že s řadou sborů spolupracuji, komunikuji, podporuji je a také se účastním různých soutěží a oslav. V poslední době jsem byla na oslavách 130 let SDH v Borotíně a 90 let SDH Mazurie v Boskovicích. Každý, při pohledu na pochodující ženy a muže v hasičských uniformách, musí pocítit hrdost.

Na závěr bych chtěla popřát všem členům jednotek dobrovolných hasičů, aby byli stále nadšeni a přesvědčeni ve své práci, aby dobrovolnou činnost vykonávali svědomitě.

 

Autor: Jaromíra Vítková | pondělí 23.9.2019 12:42 | karma článku: 12,10 | přečteno: 279x