Výroba "rasistů" v Čechách.

Naštěstí bydlím v oblasti, kde kriminalita lidí nepřesahuje běžný průměr, který v našem státě je. Přestupků a trestných činů se zde dopouštějí Češi napříč etnickým spektrem i cizinci z různých koutů zeměkoule.

Na vlastní kůži jsem už zažila přepadení i vykradení bytu. Ač takovou zkušenost není slušné svým bližním přát, možná by mnohým prospěla a uvedla jejich myšlení i vnímání do normálnějšího stavu. Zvlášť mnozí politici a "aktivisté", ba i "zprávaři" z různých médií, by mohli na základě vlastního zážitku přehodnotit své vyjadřování a chování se na veřejnosti.

V každých vysílaných zprávách se to poslední dobou hemží zmínkami o protiromských demonstracích a zvyšujících se projevech rasismu, xenofobie a nenávisti bílých Čechů k Čechům-Romům a jejich příbuzným z jiných států, kteří jsou u nich na dlouhodobých návštěvách.

Lidé, kteří se scházejí a vyjadřují svými shromážděními nechuť k nečinnosti volených zastupitelů, na všech úrovních veřejné správy, pro jejich přehlížení závažných problémů občanského soužití, jsou médii dehonestováni, prohlašováni za rasisty a xenofoby, když ona shromáždění jsou zatrvzele nazývána protiromskými demonstracemi. Navíc jsou proti těmto zoufalým občanům České republiky vysíláni policejní těžkooděnci a tak to působí dojmem, že ti policajti jsou angažováni na ochranu lumpů, ač věřím, že původní záměr byl jistě jiný.

Je smutné, že se nikdo, ani v našich veřejnoprávních médiích, nesnaží nazývat věci správnými jmény. Všichni jsou přece nad věcí a nějaké lidové pořekadlo o stokrát opakované lži, která se nakonec stala pravdou, jim je pochopitelně k smíchu.

Jsem přesvědčena, že lidé ve Varnsdorfu, Šluknově a ostatních opomíjených končinách naší republiky, nejsou většinou ještě stále rasisty a xenofoby a že Češi-Romové se svými příbuznými nejsou objekty jejich nenávisti. Že však nechtějí být přepadáváni, okrádáni, obtěžováni nikdy nekončícím kraválem a zasypáváni hromadami odpadků. Že jsou naštvaní, když úřady a instituce mají jiný metr na ně a jiný na některé nepřizpůsobivé občany, speciálně definované etnickým původem.

Zoufalí lidé mají zatím jenom vztek. Politici a úředníci žvaní, žvaní a žvaní, vymlouvají se a celkem ochotně raději uvolňují peníze, předtím vytahané z kapes daňových poplatníků, na nesmyslné rádobyřešitelské projekty předkládané různými obskurními organizacemi, aktivisty a jinými fantasty. Do toho média všech forem zvěstují naštvaným občanům kategorické soudy o zařazení mezi všemi pohrdané rasisty a xenofoby. A dodávají k tomu přehršle politicky korektně zkreslených informací.

Nevím jak z toho, neznám řešení. Kdo řešení najde, zasloužil by nobelovku. Ale pokud historie nelže, a ta nelže, protože nemusí být politicky korektní, problém na území našeho státu trvá, v různých dobových nuancích, nějakých šest století.

Jen na závěr musím ještě dodat, že ten člověk, který mne kdysi přepadl, byl česky hovořící vysoký blonďák a ti, kteří mne vykradli, byli dva česky hovořící blonďáci s jedním česky hovořícím, snědým brunetem.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jarmila Vavrochová | pondělí 3.10.2011 13:36 | karma článku: 22,03 | přečteno: 1295x
  • Další články autora

Jarmila Vavrochová

A je to!

10.1.2016 v 12:00 | Karma: 29,33

Jarmila Vavrochová

Uvnitř se blahem tetelící

15.11.2015 v 8:30 | Karma: 27,95

Jarmila Vavrochová

Jestli je to tak, jsme v řiti

25.9.2015 v 14:10 | Karma: 16,09

Jarmila Vavrochová

Asi mi něco uniká

23.9.2015 v 12:28 | Karma: 31,49

Jarmila Vavrochová

Solidarita ve všech pádech

20.9.2015 v 9:49 | Karma: 33,13