Solidarita ve všech pádech

Také jste si zkazili včerejší podvečer sledováním ČT24? Že nevíte, o čem píši? Byl tam rozhovor s místopředsedou Evropské komise. Pokud překladatel překládal správně myšlenky vyslovené oním pánem, máme se na co těšit!

Ač nerada, musím připustit, že mne při jeho řeči opakovaně napadaly opravdu krvelačné věci: Třeba jak mu nějaký, perfektní oxfordskou angličtinou hovořící, džihádista John sděluje, že mu ve jménu Alláha slitovného upižlá hlavu pro ještě lepší image nové Evropy; to všechno v přímém přenosu ČT24,  za přítomnosti a souhlasného mručení některých našich občanskofórových a vědeckých celebrit, které s rozzářenýma očima rovněž nastavují své umyté krčky k následné dekapitaci. Hnusný, co?

Připadá mi, že Zemi obsadily jakési vesmírné bytosti a experimentují. Jako laboratoř si vybraly část pevniny, které my říkáme schengenský prostor, a něco málo kolem, aby byl dostatečný manipulační prostor. Po seznámení se s místními poměry, obsadili mozky vybraných, dostatečně mocných, politiků a vlivných úředníků. A pokus začal: V tomto prostoru poměrně dlouho žijí celkem v klidu a celkem spokojení pozemšťané. Ideální materiál k testování. Tak to zkusíme a na začátek si dáme zátěžový test ke zjištění úměry mezi velikostí a množstvím vynucované "solidarity" a nasráním a následnou "radikalizací"  převažující většiny zde se dlouhodobě vyskytujících pozemšťanů. Ještě to jde? Tak přitvrdíme. Vhodným nástrojem bude tzv. místopředseda Evropské komise. Dalším zkoumaným jevem je míra únosnosti stávajícího životního kulturního prostředí při zvyšování množství nekompatibilních jedinců v daném prostoru; laicky řečeno, kdy původní ekosystém bude ještě schopen vstřebat příchozí a v kterém okamžiku začne být vstřebáván příchozími do úplného zániku. Další stádium pokusu, obávám se, bude něco ve smyslu mnou popsaného krvelačného nápadu z předchozího odstavce; raději nedomýšlet.

Náladu mi trochu spravil profesor Höschl svým posledním článkem v Reflexu. Věcný a nezaujatý popis evropské reality si ale, bohužel, může u nás asi dovolit jen psychiatr.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jarmila Vavrochová | neděle 20.9.2015 9:49 | karma článku: 33,13 | přečteno: 878x
  • Další články autora

Jarmila Vavrochová

A je to!

10.1.2016 v 12:00 | Karma: 29,33

Jarmila Vavrochová

Uvnitř se blahem tetelící

15.11.2015 v 8:30 | Karma: 27,95

Jarmila Vavrochová

Jestli je to tak, jsme v řiti

25.9.2015 v 14:10 | Karma: 16,09

Jarmila Vavrochová

Asi mi něco uniká

23.9.2015 v 12:28 | Karma: 31,49