Podivná reality show

Raz, dva, tři, show dva, tři, ..., pamětníci si jestě vzpomenou na skvělé výstupy pánů Šimka a Grossmanna. Že by je naši vrcholoví politici, žádnou parlamentní i neparlamentní stanu nevyjímaje, chtěli napodobit? Možná, ale zatím jim ještě pořád chybí vtip a šarm.

A vypadá to, že i inteligence. Ale politiky jsme si sami zvolili, dobře nám tak. Jsme potrhlí pitomci, volíme ze svých řad, tedy zase jenom potrhlé pitomce. Pak marně nadáváme a čekáme, že nás povedou k světlým zítřkům tučné budoucnosti. A oni se zatím mezi sebou stále jen hašteří a ve volných chvílích, v zápalu vlastních bitek o moc a bohatství, dělají jeden průser za druhým. Abychom o nic nepřišli, všechna média, veřejnoprávní i ta ostatní, nás intenzivně krmí podrobnými informacemi z průběhu této nechutné reality show; když se informací nedostává nebo vůbec nejsou k mání, tak se alespoň předestřou vlastní názory a konstrukce publikujících.

Tajně sním o konstituční monarchii, v jejímž čele by byl moudrý a osvícený monarcha, slušně vychovaný, ctící hodnoty evropské civilizace. Člověk vážený, inteligentní a ctěný i svými protivníky. Ale dost pohádek!

Už zmizely poslední bilboardy s předvolebním panem Nečasem, na nichž si vyhrnoval rukávy na chystaný boj se všudypřítomnou korupcí a dalšími nešvary naší společnosti. Možná přecenil své síly, možná to bylo jen dovedné aranžmá fotografa.

Kdyby nás navštívili mimozemšťané a rozuměli našemu jazyku, jistě by se po krátkém čase domnívali, že u nás asi zkrachovala největší psychiatrická léčebna a její klienti byli, izolováni od ostatních, dočasně umístěni do důstojného a jejich občanským právům vyhovujícího prostředí, tu do budovy Strakovy akademie, tu do budovy  některého ministersva, případně do vznosné kachlíkárny na Žižkově, či do Valdštejnského paláce a paláců ve Sněmovní ulici. Politici a vysocí státní úředníci často působí jako iracionálně uvažující individua, jimž by ze všeho nejvíc slušela svěrací kazajka nebo i elegantně příčně pruhovaný šedočený oděv.

Fuj, zase se rozčiluju, místo abych pekla cukroví a těšila se na vánoce! Ale asi nebudu sama, koho to už dlouho štve. Tak znovu raz, dva, tři, show dva, tři, ...

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jarmila Vavrochová | čtvrtek 16.12.2010 13:44 | karma článku: 12,87 | přečteno: 1026x
  • Další články autora

Jarmila Vavrochová

A je to!

10.1.2016 v 12:00 | Karma: 29,33

Jarmila Vavrochová

Uvnitř se blahem tetelící

15.11.2015 v 8:30 | Karma: 27,95

Jarmila Vavrochová

Jestli je to tak, jsme v řiti

25.9.2015 v 14:10 | Karma: 16,09

Jarmila Vavrochová

Asi mi něco uniká

23.9.2015 v 12:28 | Karma: 31,49

Jarmila Vavrochová

Solidarita ve všech pádech

20.9.2015 v 9:49 | Karma: 33,13