Lék na diskriminaci

Základní příjem (podpůrná iniciativa: Společně za základní příjem ) znamená, že každý občan státu dostane příděl finančních prostředků na základní věci k přežití.

Sociální úřady už nebudou muset vypočítávat, kolik máte dostat, nebudou muset počítat děti, vaše vedlejší příjmy a tak dále. Celá náročná administrativa se tím zruší. Bude se moci zrušit celé ministerstvo sociálních věcí. Lidé pobírající příspěvky se zdravotním postižením budou spadat pod ministerstvo zdravotnictví. Pracovní úřady a jejich neschopnost najít práci lidem či ji zprostředkovat je gigantická. Na úřad práce po zavedení ZP budou docházet opravdu jen ti, co práci hledají. Ti co jí hledají si ji stejně najdou bez úřadů práce. Tím pádem odpadá financování hord úředníků, byrokracie, pronájmů budov, prakticky všechny náklady v řádech desítek miliard a více. Skončí tak umělé zaměstnávání na práci bez vytváření jakýchkoliv hodnot. Tím pádem navýšení ekonomické konkurenceschopnosti České republiky a také podniků v ČR.

 

 

Základní příjem se může zavést jak v republice, tak i v celé EU. Je přeci velmi diskriminující a společnost rozdělující, když ten co pracuje dostane peníze vydělané a ten co nepracuje dostane peníze od státu. Sociální systém ČR selhal na celé čáře. Rozděluje společnost, vytváří diskriminační podmínky, vytváří společenskou nenávist. Politikům to do určité míry vyhovuje, ti korumpující jsou méně vidět, přes společenské nepokoje.

 

Více zde: jardanovak.blog.idnes.cz

Autor: Jarda Novák | úterý 18.8.2015 22:53 | karma článku: 17,12 | přečteno: 582x
  • Další články autora

Jarda Novák

EU vs Austrálie v otázce imigrace

27.10.2015 v 18:43 | Karma: 16,12

Jarda Novák

Sluníčko vs. Jarda

26.10.2015 v 3:50 | Karma: 23,84

Jarda Novák

Co je to muslim?

22.10.2015 v 19:04 | Karma: 30,46