Francie a zákaz maskování se na ulici

Né že by mě pálilo jak se muslimové u nás zahalují, oni spíš žijí uzavřeni ve svém společenství a tohle opravdu dle mého názoru není problém Islámu, jako je kamenování za pití piva či legalizovaná pedofilie zákonem Šaría. Jen jsem si řekl, že je přístup Francie logický.

Francouzský zákon specificky nezakazuje nošení tradičních muslimských oděvů - všeobecně říká, že na veřejnosti je zakázané zahalovat si tvář. To znamená, že se vztahuje třeba na lyžařské kukly nebo přilby, které by mohli chtít radikálové využívat při demonstracích, aby skryli svou identitu.

Za porušení zákona může policie ve Francii udělit pokutu až 150 eur. Pokud by se prokázalo, že ženy někdo k nošení zakázaného oděvu nutil, například manžel nebo imám, soud může uložit pokutu až do výše 30 tisíc eur a případně přikázat i účast na kurzech o republikánských hodnotách Francie.

V ČR to není problém, podobný zákon by byl nyní zbytečný. Osoba už má povinnost se identifikovat při případné oprávněné kontrole. Navíc v Čechách muslimové nikáby nenosí a šátky problém nejsou. Znovu opakuji nehledejme na Islámu to co není problémové, problémové není nosit šátek jak kdysi nosili naše babičky na houby, hledání chyb za každou cenu odvádí pozornost od těch nebezpečných a vážných věcí. Jako je vynucuvání Islámských zákonů a pokládání zákonů Šaría a koránu za nadřazené ostatním. Potom se vám může stát, jako se stalo mě, že vám muslimové nebudou věřit, že alkohol může vzniknout v přírodě, ale pokusí se vás poučit, například že alkohol není přirozený a trestání jeho užívání je správné. Nebudou vám věřit že zkvašené ovoce v přírodě může obsahovat alkohol a že ho konzumují všechny živočišné druhy od mravenců až po slony, jen proto že to není psáno v koránu. Problém není že nechlastaj, ale že znalosti úplně základního vzdělání nutného pro soužití v sociální společnosti, nahrazují pavědou nebo-li vírou. Víra je osobní věc. Kdysi lidstvo to co neumělo vysvětlit pokládalo za nadpřirozené a tak se upalovali čarodějnice, vyhlašovali svaté války a místo pesticidů se sklizeň ošetřovala obětováním panen při úplňku. Nemusí věřit že 10 tisíc mínus 9 tisíc je jeden tisíc, ale znát to se hodí. Protože ať věří nebo ne, na výsledku to nic nemění, s litrem do další výplaty nepřežiješ.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jarda Novák | čtvrtek 9.10.2014 5:14 | karma článku: 22,20 | přečteno: 1274x
  • Další články autora

Jarda Novák

EU vs Austrálie v otázce imigrace

27.10.2015 v 18:43 | Karma: 16,12

Jarda Novák

Sluníčko vs. Jarda

26.10.2015 v 3:50 | Karma: 23,84

Jarda Novák

Co je to muslim?

22.10.2015 v 19:04 | Karma: 30,46