Čest práci soudruzi

... anebo spíš čest placenému flákání ? Koukám na představování kandidátů do EU, všichni motaj voliče na to, že jim dají práci. Lidi já vám tu práci dám taky a ani mě nemusíte volit. Za 5000 Kč měsíčně vám zařídím byznys, který mi hodí 30 000 měsíčně. Samozřejmě všechno odřete Vy a já pak slíznu smetanu. Tak takhle rozdávají práci hubou, oni vám nedaj ani těch 5 tisíc. Lákat voliče na špatně placenou práci funguje jen v ČR.

 Komunistická strana není jediná co motá své voliče na práci. Vzpomeňte si na volby do parlamentu 2013. Lidé zmiňují období 1948 až 1989, kdy každý pracoval a to i ten nepřizpůsobiví. To musím okamžitě vyvrátit. Lidé se jen učili jak dělat že pracují. Práci musel mít tehdy každý. Efektivita nikde. Plány jsme splňovali na 120%, ale v porovnání se západem jsme klesali v efektivnosti práce a vytvářením hodnot. Tragédie. 40 let flákání nás stálo úpadek ze 7. nejvyspělejěí země světa, na zemi která se dnes srovnává pouze s těmi rozvojovými. Rusové nám povraždili hrdiny a inteligence utíkala do zahraničí na západ Evropy, Austrálie a Ameriky. Ti co to odůvodňují válkou jsou jen lháři. Naše zem nebyla ani z poloviny tak devastovaná jako Francie, Německo, Polsko, Maďarsko, Belgie.

 Nečinnost je drahá, umělé zaměstnávání je ještě dražší. Vezměte si jak fungují úřady práce, sociální správa a zdravotní pojišťovny. V době net propojení je absurdní, že musíte navštívit vše zvlášť a předávat papíry mezi jednotlivýmy úřady, přestože by šlo přes jednoduchý software sdílet. No místo tří úředníku by jsme potřebovali jen jednoho. Vytváříme práci, která nevytváří vůbec žádné hodnoty, naopak zdržuje lidi co ty hodnoty vytvářejí. 

 A mohu pokračovat. Imigrant při zamítnutí žádosti může svoji žádost opakovat druhý den. Dokud mu nějaká verze žádosti neprojde. Výsledek je jen přetížený imigrační úřad. Práce uměle vytvořená špatným zákonem. Kde by stačilo dopsat, že při zamítnutí lze podat novou žádost až za dva roky. A efekt je zase negativní, imigrant má nekonečně mnoho pokusů najít kličku v legislativě.

Těch agentur zaštiťující nepřizpůsobivé jsou desítky, starájící se ve finále jen o své zaměstnance a publikování jejich plků, jak by bylo krásné, kdyby se lidé podobali těm barevnejm panáčkům držících se za ruce okolo země. Potřebujeme kecy rádoby intelektuálů a dotovat si to z daní stovkami milionů? Potřebujeme hubování kavárenských povalečů o tom, že jsme rasisti? Někomu sebemrskačství vyhovuje. Mě ne. Sám vidím, sám myslím, sám jednám.

Umělých zaměstnání je spousta až 20%. Představte si tedy, že ve společnosti je 30% nepracujících. Ale takový člověk co je uměle zaměstnán nás stojí mnohonásobně více. A trafikanti v Bruselu jež pocházejí ze všech stran, už nám tu práci za 10 let najít mohli. Ano flákají se tam 10 let za půl mega na měsíc. Stačilo děkejume.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jarda Novák | úterý 29.4.2014 11:48 | karma článku: 26,75 | přečteno: 1607x
  • Další články autora

Jarda Novák

EU vs Austrálie v otázce imigrace

27.10.2015 v 18:43 | Karma: 16,12

Jarda Novák

Sluníčko vs. Jarda

26.10.2015 v 3:50 | Karma: 23,84

Jarda Novák

Co je to muslim?

22.10.2015 v 19:04 | Karma: 30,46