Budeme skákat, jak chce EU ?

Není důvod. Volíme do parlamentu evropské unie. Máme právo veta a navíc spoustu nařízení jsme v minulosti obešly, vlády některé nařízení dokonce potopily. EU je demokratické členství států. Kdo tam být nechce, nemusí. Může hrát v Globální ekonomice samostatnou roli. To si netroufne ani Švýcarsko, ani Austrálie, nikdo na světě.

 Úplně zcestné je jak někteří nabízejí srovnání s Velkou Británií. Tatozemě je koloniální velmocí. S malým územím. vojensky i ekonomicky vyrovnává všem velmocím světa, na rozdíl od nich se však nemusí starat o rozlehlé území, či o spoustu federačních uskupení. Kdokoliv srovnává ČR s VB vám lže a snaží se vytvářet lživý dojem.

Máte dojem, že i my můžeme mít největší těžbu ropy na zemi ? Že i my můžeme mít největší doly platiny a diamantů na světě pod štítky svých korporací? Pokud ano, není důvod setrvat v EU. Pokud však chceme konkurovat, nedělejme si to zbytečně těžší. Sami víte, že je rozdíl v podnikání, když máte silné

společenstvo a naopak, když jste na trhu sami.

A to už nemluvím o tom, že nás sem-tam někdo okupuje a vykrade.

Evropská únie je název společenství. Nevzniká žádný velký stát. Naopak, má zabránit ztrátě hodnot a suverenity sdružených států a bránit společné zájmy nás i našich spojenců. Spousta věcí co vás rozhořčí se svede na Evropskou unii. Nevěřte všemu, dokud si to neověříte z více zdrojů, jak tomu je. Neboť první odpovědní jsme My a naši zástupci ve vládě.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Jarda Novák | pondělí 6.1.2014 18:01 | karma článku: 9,29 | přečteno: 837x
  • Další články autora

Jarda Novák

EU vs Austrálie v otázce imigrace

27.10.2015 v 18:43 | Karma: 16,12

Jarda Novák

Sluníčko vs. Jarda

26.10.2015 v 3:50 | Karma: 23,84

Jarda Novák

Co je to muslim?

22.10.2015 v 19:04 | Karma: 30,46