Tohle už Francouzským Zeleným projít nemohlo ...

  Před několika dny jste jistě zaznamenali protesty skoro 300 tisíc lidí po celé Francii, kdy došlo k blokaci několika významných silničních tepen.

Organizátoři z hnutí zvaném Žluté vesty to odůvodnili nečekaným skokovým zdražením paliv které prosadila tamní vláda. Není nic sympatického na tom, když palivo za jediný rok zdraží o 23 %.

Co už ale v našich médiích, narozdíl od těch světových nezaznělo, je to, že to byli právě Francouzští zelení, kteří to prosadili. Macronova vláda tak zásadní věc odsouhlasila bez diskuse s veřejností - tedy voliči, kteří ji volili. A pěkně si naběhla.

Argumenty o tom, že se tak podpoří elektromobilita, jsou nesmyslné. U nás vě městě jsou čtyři lidé kteří mají plně elektrická auto. Ta technologie je předražená, ne moc spolehlivá a nijak daleko to nedojede. Všichni čtyři se shodují v tom, že už by si takové auto znovu nekoupili

Jestli Zelení hodlají nutit v jakékoli zemi občany do elektromobility takovýmhle nesmyslným ekonomickým tlakem, tak je načase nevolit je.

A poohlédnout se po jiné straně.

S dnešními zelenými už se diskutovat nedá.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Zíma | pondělí 19.11.2018 5:46 | karma článku: 39,53 | přečteno: 2157x