Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Starostova válka s Romy.

Řádění Romských gangů v Novém Bydžově, přepadání a pouliční násilí nabralo poslední měsíce takové rozměry, že starosta Pavel Louda musel v rozporu s oficiální Českou politikou tolerantnosti k menšinám, začít situaci ve městě řešit...

ROM, VYHROŽUJÍCÍ MI ZA TO, ŽE JE FOTOGRAFOVÁN.Foto J.Z.

Místní Romové okupují herny, restaurace, přepadávají za bílého dne a pokud přeci jen zahlédnou vozidlo Policie, je jim dobré tak leda k tomu, aby po něm hodili kámen. Bojíte se tu jít na ulici. Bojíte se o děti jež jdou ze školy. Jen za pár posledních dní po novém roce, došlo ve městě ke čtyřem přepadením mladistvých, pokaždé za bílého dne a za použití nejrubšího násilí. Útočníky jsou vždy Romové. Vždy ve větším počtu.
Kauza Bydžovských Romů se táhne již několik měsíců, kdy město poprvé reagovalo na zvýšenou kriminalitu ve městě běžnými opatřeními, jako jsou kontroly restaurací, heren a podobně. Když začalo docházet na potyčky Policistů a úředníků s kontrolovanými, rada města rozhodla, že gambleři, jenž prohrávají peníze ze sociálních dávek na automatech v místních hernách a pak si je opatřují trestnou činností, budou vyškrtáváni ze seznamů lidí, o něž je město ochotno se starat, například opatřováním práce. Ačkoli je to lidsky správné, v Romské komunitě to vyvolalo hysterii.
Rozmnějme tomu správně,  - "NEBUDETE SE O NÁS STARAT? TAK BUDEM ZLÍ!". Pochopitelně je tím stavěn na hlavu princip - Chci pomoc - budu se o ni sám trochu snažit.
Poté, co došlo k několika přepadením v průběhu posledních měsíců roku 2010, většinou se zraněními, vystoupil starosta Louda veřejně a po schůzce s exprimátorkou Chomutova Ivanou Řápkovou, dal najevo, že se město bude gangům našich nepřizpůsobivých spoluobčanů bránit. Rada Nového Bydžova se nicméně shodla na tom, že nechce jít až tak důraznou cestou, jako je zabavování sociálních dávek neplatičům nájemného a podobně.  
Ve věci začali vystupovat zástupci neziskových organizací, většinou s kritikou na starostovu hlavu. Na internetu si denně můžeme přečíst úvahy o tom, že je starosta rasista, nebo zbabělec, většinou psaná s gramatickými chybami. (Zkusme hádat, kdo asi všechno starostu kritizuje).
Ještě doplňme, že tyto organizace, většinou nenabízely návrh řešení situace ve městě, pouze požadovaly, aby se starosta stáhnul.
Policie oslabená škrty v rozpočtu Ministerstva vnitra na to nestačí, neslouží tolik lidí, najmutí bezpečnostní agentury bude stát město nemalé prostředky a ve městě zuří násilná kriminalita připomínající válku v ulicích. Taková je viditelná v tomto rozsahu, snad jen v Severočeském Janově.
Pavel Louda je vším, ale nikdy nebyl někým, kdo utíká z boje, kde ho potřebují.  Proč to píšu ?.
Byl jsem léta na půdě ODS hlučným kritikem svého předsedy.  V roce 2007 jsem jej veřejně na regionální schůzi kritizoval a žádal o jedno vysvětlení.  Konkrétně šlo o špatnou mediální politiku ODS vůči voličovi. Bylo to již za situace, kdy s námi tehdejší předseda nekomunikoval a dělal si vše po svém. Mirek Topolánek odpověděl, připustil chyby a mí tehdejší kolegové byli překvapeni, že mám tu kuráž šít do předsedy vlády. Poté se ale stalo něco neočekávaného.  Slovo si vzal Pavel Louda, tehdy už Bydžovský starosta a člověk jemuž nyní Romské organizace vyčítají bezdůvodně údajné lidské slabošství. Jeho příspěvek se týkal změn dotační politiky, jež za Topolánka nepříjemně dopadly na obce. Sice ne veřejně, ale jen na stranické půdě, nicméně hlasitě, vynadal svému předsedovi tak, že Mirek Topolánek nic rozumného ani říci nemohl. A my jsme vtipkovali, že Pavel Louda se stane disidentem. Čas ukázal jeho vůli a také to , že měl pravdu.  Pokud dnes zástupci Romey, nebo naši levicoví zastánci lidských práv, dělají z Pavla Loudy hlupáka, rasistu a slabocha, nerealisticky Bydžovského starostu podceňují.
Válčící starosta Nového Bydžova je odvážný, malý novodobý Robin Hood a zaslouží si naše uznání.

Nám, obyčejné, zákony dodržující většině, se otevírá základní dilema. Kdy už začne naše společnost, reprezentovaná našimi vrcholovými politiky reflektovat fakt, že čím více se nepřizpůsobivé menšině ustupuje, tím víc prostoru si sama hlasitě a často i násilím nárokuje.
Na bezplatnou elektřinu, vodu, obecní byty, sociální dávky, majetek v našich bytech, autech i kapsách. Ale i na naši dotknutelnost. A dotknutelnost našich dětí.

Otázka zní.
Budeme pořád ustupovat ?

 

 

 

 

Autor: Jan Zíma | pondělí 10.1.2011 10:16 | karma článku: 43,17 | přečteno: 3990x
  • Další články autora

Jan Zíma

Jak je to s údajnými úspěchy Norské elektromobility.

Někdy je těžko pochopitelné, jak je možné, že díky zavádějícím mediálním informacím se dá nesmyslné hospodaření státu, deklarovat jako úspěch ekologické politiky.

25.11.2019 v 6:30 | Karma: 5,32 | Přečteno: 126x | Politika

Jan Zíma

Když chce stařeček namlátit stařečkovi !

Před mnoha měsíci proběhla médii zpráva o rámusu který se udál na pravidelném zasedání RRTV. Pro Vás, kdo byste nevěděli, Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

4.11.2019 v 6:07 | Karma: 3,42 | Přečteno: 51x | Společnost

Jan Zíma

Greta jako užitečný idiot Ekologického tunelování hospodářství EU.

Naše média nekriticky poslední měsíce předávají na český mediální trh neustále proudící zprávy o Švédské ekologické aktivistce Gretě Thundbergové a tom, co Greta zrovna dělá po záchranu našeho údajně umírajícího světa.

14.10.2019 v 6:42 | Karma: 0 | Přečteno: 70x | Ekonomika

Jan Zíma

Ukradené Kosovo vrátit ?

Nic Evropskou veřejnost nezaujme víc, než výkřiky politických bláznů. Asi tak, jako když Fico zaručoval vyšetření vraždy Jána Kuciaka, anebo Juncker při své poslední kandidatuře v Bruselu sliboval,

13.9.2019 v 6:35 | Karma: 3,36 | Přečteno: 98x | Politika

Jan Zíma

Jak lžou ekologové - 5 díl.

Někdy Vás překvapí jak daleko jsou ochotni ekologové zajít ve své demagogii a lhaní. Následující příklad hovoří za vše.

8.7.2019 v 6:29 | Karma: 6,98 | Přečteno: 102x | Politika
  • Nejčtenější

Spadlý strom v Praze zranil dva lidi. Bouřky v Česku komplikovaly dopravu

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  22:56

Silné bouřky, které v sobotu večer přecházely přes Česko, za sebou zanechaly mnoho škod, potíže v...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Uběhli jsme padesátikilometrový trail. Běžci se podceňují, říká jeho zakladatelka

7. července 2024  12:21

Boom běžeckých štafetových závodů letos podtrhl již tradiční Vltava run, jehož se účastnilo 304...

Děláme to stejně dobře jako oni. Jak chutnají ženám na Ukrajině mužské profese

7. července 2024  12:08

Bylo to běžné během druhé světové války, je to tak i nyní. V důsledku povolávání mužů do války...

Historik: Bylo vedro a Francouzi ovínění. Napoleon však u Znojma prohrát nemohl

7. července 2024

Premium Skoro každý někdy slyšel o „bitvě tří císařů“ u Slavkova. Mnohem méně se ví, že ve dnech 10. a 11....

Rusko hlásí zničení ukrajinských systémů Patriot. Jen makety, tvrdí Kyjev

7. července 2024  8:22,  aktualizováno  11:20

Ruské střely Iskander zničily dvě odpalovací zařízení systémů protivzdušné obrany Patriot u města...

Francouzské brambory se slaninou - jednoduchý recept v 6 krocích
Francouzské brambory se slaninou - jednoduchý recept v 6 krocích

Francouzské brambory jsou skvělé především proto, že vše máte nakrájené a promíchané za 20 minut. Pak stačí nasázet do pekáčku a za hodinku obědváte.

  • Počet článků 331
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3079x
Mé objektivy toho už po světě hodně nafotily a malý laptop, který nosím v zadní kapse džínsů, by mohl vyprávět spousty neuvěřitelných příběhů.Smutných i veselých. Náš svět je složitý a přesto se o něm dá říct, že funguje podle těch nejjednodušších pravidel. Nikdo nemůžem říct, že víme všechno. Každý den objevíme malý zlomek pravdy. Každý den skládáme mozaiky. O politice, světě i svých blízkých. Mou skeptickou duši předčasně uzemněného pilota těší jediná věc. Lidi si vždycky cestu najdou. Správnou, špatnou, ale vždycky ji najdou.

 

 

Mediamonitordanforth@yahoo.com

Seznam rubrik

Oblíbené články