Splní ČSSD svůj slib ?

Někdy politici zapomínají. Někdy zapomenou i na to, že mohou zachránit spoustu lidských životů. Tehdy, když zapomenou splnit důležitý slib...

MARCELU CHLÁDKOVI UVĚŘILY TISÍCE VOLIČŮ. NEJSPÍŠ ZBYTEČNĚ...

 

Nedávné dění s dlouho očekávaným nástupem současné vlády bylo díky kontroverzním krokům prezidenta, jež mu předcházely, natolik turbulentní, že spousta předvolebních slibů ČSSD zůstala zapomenuta.

Někdy to jinak nejde. Sestavit vládu je občas otázkou programových kompromisů. Ale někdy politici zapomínají na závazky vůči voličům, jež splnit mohou. Když jsou to ony populistické, dá se to pochopit. Neospravedlnitelné je, když ale zapomínají na závazky, které jsou důležité. Jako je tomu nyní u ČSSD.

Zdá se, že sociální demokraté zapomněli na jeden svůj, velmi důležitý slib.

Slib nového zákona proti nebezpečnému pronásledování byl nejen velmi významnou kartou předvolební strategie, jež ČSSD před volbami použila. Jde ale také především o legislativu, jež naší zemi zoufale chybí.

Politici ČSSD se zavázali a - a nic.

Tisíce obětí nebezpečného pronásledování, kyberstalkingu, pomluv - někdy pomlouvačných kampaní, nebezpečného vyhrožování a související trestné činnosti, stejně tak jako jejich rodiny, hleděly k novému zákonu s velkou nadějí.

Nadějí, že skončí jejich, díky české legislativě doposud beznadějná situace.

Nadějí, že skončí bezpráví a jejich časté osobní peklo. Stalkeři jsou totiž často nebezpeční a nelítostní psychopaté.

O tom, co obnáší stalking, můžete číst ZDE: http://zpravy.idnes.cz/co-musi-prozivat-obet-stalkingu-podivejte-se-na-video-pdx-/domaci.aspx?c=A080319_184720_domaci_mad

Video ZDE: http://zpravy.idnes.cz/foto.aspx?r=krimi&c=A120711_164228_usti-zpravy_alh&foto=V110704_164726_tv-zpravy_krr

O tom, jak vypadá stalking zblízka, se můžete dočíst zde :ZDE:http://zpravy.idnes.cz/pronasleduji-vas-nikdo-nepomuze-do4-/domaci.aspx?c=A080309_182610_domaci_jan

 

a také:   http://www.policista.cz/clanky/reportaz/stalking-cizi-slovo-404/

Prvním politikem, jehož volební výsledek ovlivnily k lepšímu i hlasy tisíců obětí této trestné činnosti je současný ministr školství Marcel Chládek. Ten vytáhl do boje plánovaného proti stalkingu už před časem, tehdy ještě jako náměstek středočeského hejtmana a díky slibu, že s touto trestnou činností skoncuje pomocí nové legislativy, jej volily nejen oběti stalkingu, ale i desetitisíce jejich blízkých. A nyní je otázkou, kam se tento důležitý závazek pana ministra Chládka poděl.

Tiskové a mediální výstupy jeho ministerstva jdou jiným směrem. A tak se denně můžeme dozvědět, jak je pan ministr pro tohle a pak zase támhleto, ale plnění jednoho z hlavních bodů volebního programu voličům - prostě chybí. Kam se tak důležitý slib poděl ?

Kdo z občanů neví, jak se změní život a svět oběti nebezpečného pronásledování, asi to hned nepochopí. Ale stačí se do této situace dostat. Jenže zatímco v SRN má na stalking Spolková Policie dostatek operativně technických prostředků a pravomocí a justice zákonnou úpravu počítající s trestem za stalking, až do 5 let, není li zkombinován ještě s dalším trestným činem, USA mají v možnostech dokonce desetiletý trest, pokud stalker způsobí oběti nevratné trauma.

ČR poskytuje stalkerům poměrně vysokou ochranu jejich bezohledného jednání a poskytuje jim nebývalou péči o jejich práva. Náš trestní zákon počítá s trestem pro stalkery maximálně na jeden rok. Nevěříte ? Otevřete trestní zákon a - nebudete se stačit divit...

Jen tak může docházet k opakující se a stupňující se recidivě takovýchto pachatelů. A k jejich malé postižitelnosti.

Příběh recidivisty a stalkera Rudolfa Koženého si můžete přečíst ZDE: http://www.bezpolitickekorektnosti.cz/?p=22355

nebo také ZDE" http://janzima.blog.idnes.cz/c/352871/Bude-Cesko-rajem-deviantnich-recidivistu.html

a také ZDE http://ostrava.idnes.cz/zenu-pronasledoval-byvaly-manzel-poslal-ji-dva-tisice-sms-pnc-/ostrava-zpravy.aspx?c=A110509_085907_ostrava-zpravy_sot

Naši politici něco slíbili, díky voličům vyhráli volby a na důležitý slib rychle zapoměli.

Policie tak zdaleka nemá ty zákonné možnosti a pravomoci, jež jsou v západních zemích naprosto běžné. Státní zástupci musí chránit práva těchto recidivistů a justice nemá v rukou účinný rozsah trestů pro tyto pachatele.

Díky tomu je ČR spolu s podobně legislativně neschopnou velkou Británií navrchu pomyslného negativního žebříčku v četnosti páchání takovéto trestné činnosti.

Jenže zatímco se Britští politici ohánějí tradicemi této ostrovní země, ale přesto alespoň trochu prosazují dílčí změny, naši politici slíbí revoluční legislativu a nyní --- nic.

Není na čase se ptát ministra školství a také jeho strany ?

Splní ČSSD svůj slib ?

 

Jan Zíma.

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Zíma | středa 21.5.2014 6:44 | karma článku: 13,35 | přečteno: 666x