Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proč chce Kalousek odstřelit Vondru ?

Pokud nevěříte na politickou pomstu, od nynějška je tato možnost ve hře. Alexandr Vondra platí nyní za to, že rozkryl zlodějiny v Armádě. Za to že odhalil cosi o Miroslavu Kalouskovi. A to se neodpouští...

KALOUSEK NEODPOUŠTÍ !

Armádu, tedy ministerstvo obrany, skoro dvě desetiletí ovládali Lidovci Miroslava Kalouska. Je náhodou, že poté co ministr Vondra přišel s některými odhaleními lidoveckých poměrů na ministerstvu (zlodějin nepíšu jen proto, že zatím nejsou důkazy), chce Miroslav Kalousek odchod Saši Vondry, který na něj ukázal prstem ?  Není náhodou celá kauza Promopro jen pomstou Miroslava Kalouska za to , že se přišlo na to, jak Lidovci na Obraně léta nepoctivě hospodařili?
Nyní pár, již jednou citovaných faktů.
V dávné minulosti se Miroslav Kalousek spokojil s tichým ovládnutím Ministerstva obrany, jako náměstek a do politického důchodu ho nedostaly ani předražené a nebezpečné kevlarové padáky, jimž je přičítána smrt několika vojáků a Miroslav Kalousek je zato u profesionálních vojáků neoblíben. Jeho politická hvězda začala naopak v roce 2007 stoupat a vliv na ministrstvo obrany, viditelně také.
V době nástupu nového ministra obrany v osobě Saši Vondry se na ministerstvu obrany začalo blýskat na lepší časy. Časy bez rozkrádání materiálu a bez Pandurů jež ČR platila po 100 milionech za kus, zatímco stejně vybavené s jiným nátěrem stály Portugalskou vládu v témže roce 40 milionů za jeden. Na ministerstvu obrany před lety zdomácněla fráze, že se sice krade, ale nikdy to nedělají Kalouskovy ruce. Vždy jeho lidi. Nechci soudit, nakolik je tato fráze pravdivá, ale poté co nový ministr Vondra vyházel kvůli předraženým zakázkám v podstatě všechny Kalouskovy lidi, počínaje náměstkem Kopřivou, začaly reje, s nimiž si nezadá ani Korejská lidová armáda.
Spekulace o tom, koho tím Saša Vondra ustřihl od penězovodu jsou jasné, ale jak to bývá, nejsou proti Miroslavu Kalouskovi důkazy. Avšak, shromažďování možných důkazů a všeho možně kompromitujícího loni na podzim začalo. Nikoli na obraně, ale v týmu finančních analytiků ministerstva financí Miroslava Kalouska. V týmu těch, jimž se nesprávně říká "Kalouskovi Tajní".
Když se nenašlo za půl roku nic, kauza s možně předraženými kongresovými akcemi za našeho předsednictní EU byla tím jediným, čím se dalo Vondrovo tehdejší ministrování zpochybňovat. Důkazy nejsou, ale na to, aby bylo možno  Vondru vláčet médii to stačilo.
Jenže Miroslav Kalousek si neuvědomil jednu důležitou okolnost. Zatímco za jeho dlouhodobého spolupůsobení s ministerstvem obrany, by se dalo hovořit o možně i desítkách odteklých miliard, v případě Vondry jsou pochybnosti v účetním zůstatku do, nebo lehce přes 100 mil.kč.

Další důležitá věc, kterou si Miroslav Kalousek neuvědomil je to, že renomé Saši Vondry ve vztahu k Evropě a zejména USA je velmi významné. Pokud bylo původní myšlenkou odstřelit jednoho bývalého, filozofujícího disidenta, přišlo na rozčarování Miroslava Kalouska, v podobě veřejného prohlášení bývalého Amerického velvyslance, Wiliama Cabanisse, že se ho osobou ministra Bartáka, jež je sice členem ODS, ale i dlouhodovým Kalouskovým chráněncem, pokoušeli vydírat o úplatek v řádu stamilionů, aby zakázka Američany vlastněné Tatry pro českou armádu "neměla problémy". Ne nadarmo, později  Kalousek v tichosti vzal Bartáka na ministerstvo financí do vlivné funkce náměstka.

Tam kde má být v politice včasný ústup namísto toho nastal "skok do zdi". Miroslav Kalousek přitvrdil a veřejně začal Vondru obviňovat. Další události na sebe nenechaly dlouho čekat.

Nečekaná věc se ministrovi financí v důsledku toho stala před měsícem.
Bývalý, lidovci odejitý šéf Vojenských zpravodajců vypovídal na uzavřeném jednání před několika dny o tom, jak lidovci na Ministerstvu Obrany vládli. Členové komise, jež šli na uzavřené jednání s optimismem, že z toho nic nebude, se poté, co byla za zavřenými dveřmi při výpovědi generála Miroslava Krejčíka odhalena fakta a předloženy důkazy o Lidovcích, změnili v mlčenlivé, ustarané Bobříky, utíkající po jednání výboru před novináři.
Jediným publikovatelným závěrem jednání výboru bylo že, "Vlasta Parkanová musí jít !". Letitá Kalouskova kolegyně, ještě dřív, než se dozvěděla vše o tom, co na jednání výboru padlo, se hrdě postavila a prohlásila, že neodstoupí. Není jasné, kdy se dozvěděla vše, co se provalilo, ale od té doby se nikde, ani v médiích neobjevila.
Pokud nyní Miroslav Kalousek natolik nesmyslně tlačí na Vondrův odchod, nabízí se jednoduchá a zdá se že i pravdivá otázka.

Není to nyní náhodou tak, že za límec chycený zloděj křičí: - - "Chyťte zloděje"?

 

 

Autor: Jan Zíma | pátek 25.3.2011 14:55 | karma článku: 33,97 | přečteno: 1989x
  • Další články autora

Jan Zíma

Jak je to s údajnými úspěchy Norské elektromobility.

Někdy je těžko pochopitelné, jak je možné, že díky zavádějícím mediálním informacím se dá nesmyslné hospodaření státu, deklarovat jako úspěch ekologické politiky.

25.11.2019 v 6:30 | Karma: 5,32 | Přečteno: 126x | Politika

Jan Zíma

Když chce stařeček namlátit stařečkovi !

Před mnoha měsíci proběhla médii zpráva o rámusu který se udál na pravidelném zasedání RRTV. Pro Vás, kdo byste nevěděli, Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

4.11.2019 v 6:07 | Karma: 3,42 | Přečteno: 51x | Společnost

Jan Zíma

Greta jako užitečný idiot Ekologického tunelování hospodářství EU.

Naše média nekriticky poslední měsíce předávají na český mediální trh neustále proudící zprávy o Švédské ekologické aktivistce Gretě Thundbergové a tom, co Greta zrovna dělá po záchranu našeho údajně umírajícího světa.

14.10.2019 v 6:42 | Karma: 0 | Přečteno: 70x | Ekonomika

Jan Zíma

Ukradené Kosovo vrátit ?

Nic Evropskou veřejnost nezaujme víc, než výkřiky politických bláznů. Asi tak, jako když Fico zaručoval vyšetření vraždy Jána Kuciaka, anebo Juncker při své poslední kandidatuře v Bruselu sliboval,

13.9.2019 v 6:35 | Karma: 3,36 | Přečteno: 98x | Politika

Jan Zíma

Jak lžou ekologové - 5 díl.

Někdy Vás překvapí jak daleko jsou ochotni ekologové zajít ve své demagogii a lhaní. Následující příklad hovoří za vše.

8.7.2019 v 6:29 | Karma: 6,98 | Přečteno: 102x | Politika
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Putin si přeje Trumpovo vítězství, i když tvrdí opak. Klid zbraní odmítá

4. července 2024  19:14

Ruský prezident Vladimir Putin tvrdí, že bere vážně návrhy amerického exprezidenta Donalda Trumpa...

Napálili západní politiky a dostali ocenění. Kreml vyznamenal komiky Vovana a Lexuse

4. července 2024  19:09

V moskevském Kremlu získali vysoké státní vyznamenání komici Vladimir Kuzněcov a Alexej Stoljarov,...

Vyplavené obce dál odklízejí škody. Někde chyběla protierozní ochrana

4. července 2024  17:58

První blesková povodeň udeřila na Přerovsku minulý týden ve čtvrtek, druhá v neděli. A v několika...

Orbán jede do Ruska za Putinem. Jen tři dny poté, co navštívil Zelenského

4. července 2024  17:41,  aktualizováno  17:50

Maďarský premiér Viktor Orbán se v pátek 5. července setká v Moskvě s ruským prezidentem Vladimirem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 331
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3079x
Mé objektivy toho už po světě hodně nafotily a malý laptop, který nosím v zadní kapse džínsů, by mohl vyprávět spousty neuvěřitelných příběhů.Smutných i veselých. Náš svět je složitý a přesto se o něm dá říct, že funguje podle těch nejjednodušších pravidel. Nikdo nemůžem říct, že víme všechno. Každý den objevíme malý zlomek pravdy. Každý den skládáme mozaiky. O politice, světě i svých blízkých. Mou skeptickou duši předčasně uzemněného pilota těší jediná věc. Lidi si vždycky cestu najdou. Správnou, špatnou, ale vždycky ji najdou.

 

 

Mediamonitordanforth@yahoo.com

Seznam rubrik

Oblíbené články