Pohádka o tom, jak se Zelení v Bruselu úplně nezbláznili ...

  Jestli jsem dříve Zeleným fandil, nyní je mám za spolek nebezpečných bláznů. A bohužel mají tihle lidé velikou moc.

Evropští Zelení včera prosadili naprosto nesmyslné a technicky nerealizovatelné snížení imisních limitů pro nákladní vozy které má vejít do platnosti během 6 let.

Bez jakékoli diskuse s veřejností, nebo odborníky. Výrobci nákladních aut na to mohli reagovat jen zděšením. Už to vypadá, že v Evropě se prostě v roce 2025 přestanou vyrábět nákladní auta.

Jestli páni Europoslanci chtěli dotlačit výrobce k elektromobilitě, měli si nejdříve uvědomit, že to u nákladních aut není možné. U osobních, za určitých kompromisů ano, ale nákladní elektromobilita je prostě hloupost.

Jen pro představu - ty nejdražší osobní modely elektroaut ujedou po rovině asi 80 kilometrů, zatímco benzinové verze desetinásobek.

Kamion v průměru najede 500 kilometrů denně. Na jednu nádrž zhruba trojnásobek. Jak velká by musela být baterie, která by to utáhla? Kolik by vážila? O kolik dražší a tím pádem méně konkureceschopnější by to auto bylo?

Páteří každé ekonomiky je doprava. Jestli zelení hodlají zlikvidovat Evropskou ekonomiku a tisíce pracovních míst, je načase tyhle chytráky přestat volit.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Zíma | neděle 25.11.2018 6:54 | karma článku: 42,29 | přečteno: 3028x