Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Pád starých vůdců ČSSD. Vy se bojíte také ?

Ukřičený průběh včerejších krajských konferencí ČSSD vymezil na naší politické scéně změny, které Česká Republika nezažila od roku 1990. Velké, razantní, překvapivé a většinou správné...

ZAČÍNÁ ČAS ZMĚN LEVICOVÉ POLITIKY ?J.Z. NY. 2011

Slovníkem politické satiry - "Mafiáni půjdou ! ". Tyto změny mohou vést k narovnání principů naší politické levice, renesanci středových politických filozofiií a oddělení naší ČSSD od Grosse, kolotočářů, bijců a severočeských kmotrů.

 

Situace, kterou oficiální zdroje Lidového domu před včerejší osmnáctou hodinou komentovaly jako běžné, politické změny, ve skutečnosti otevírá prostor, k již bez diskuse nevratným změnám v levicové části naší politiky.

Ke škodě těchto lidí, k dobru politiky, i voliče.

 

Včerejšího dne, padlo hned několik klíčových politických ikon ČSSD, nutno říci, všechny po zásluze. Někteří padli očividně, u jiných to dochází prozatím jen členům ČSSD. Primárně jde o pád Jiřího Paroubka a následně jeho politického dvojčete Petra Bendy. Jiří Paroubek, jakkoli na Pražském magistrátě uznávaný, chytrý a oblíbený náměstek Pavla Béma, se po nástupu do funkce předsedy ČSSD, stal obávaným demagogem, bijcem fanoušků hudby na Czechteku, neskrývaným lobbistou mnoha severoafrických "kakaových" projektů, samozvaným prokurátorem mnoha lokálních politiků ODS, a člověkem , co sice prohrál čtvery volby v řadě, ale nikdy nevyvodil politickou odpovědnost, a neodstoupil ze své funkce. Stal se tím, jemuž se v politické hantýrce říká "klíště" držící se funkcí až do poslední chvíle. Když včera, na krajské konferenci ČSSD odpadl od svého dřívějšího vlivu a budoucí severočeské kandidatury vlastní osoby, házel na svých webových stránkách špínu, ne nepodobnou článku normalizačního Rudého práva "Ztroskotanci a zaprodanci" publikovanému před skoro 30 lety. Tentokrát neúspěch, na nějž zatím nebyl zvyklý, sváděl na "sraby a donašeče". Jiří Paroubek rozdával na svých stránkách tvrdé rány, bohužel víceméně do vzduchu. Kde není zájem soupeřit, nejsou soupeři a nejsou cíle. ČSSD se viditelně dokázala vzchopit k lepší budoucnosti, jež ji čeká. Dalším v řadě padajících politických hvězd ČSSD, byl Petr Benda. Člověk, jež neváhal loni do kulturní haly v Ústí nad Labem, kde se konaly předvolební Otázky Václava Moravce, pozvat zhruba stovku romů placených po 500 kč, aby zde skandovali proti Petru Gandalovičovi, lídru místní ODS. Tato, v České politice naprosto neznámá manipulace Vox populi, byla šokem pro celou ČR a každého, kdo sledoval tehdejší pořad. Sám Václav Moravec to tehdy, po mnoha prosbách o klid a výzvách do sálu o trochu méně hluku, komentoval slovy, že tohle ještě nikde v ČR nezažil. Jen jistá korektnost tohoto tvůrce OVM zabránila tomu, aby nahlas pojmenoval zdrojem nelidského řevu tu část publika, jenž byla v oranžových tričcích a spustila vždy, na neskrývaný povel Petra Bendy, stojícího v levé části sálu.

Petr Benda si svoji neoblíbenost sklidil včerejšího dne, kdy se naplno ukázalo, že členové ČSSD mají mafiánských časů své strany už dost. Po zahájení krajské konference, z úvodních projevů a čerstvých výsledků průzkumů mezi členy strany pochopil, že tímto dnem končí, nebude zvolen a vzdal se obhajoby svého křesla předem. Kolik stranických funkcí tímto v dohledné době ztratí, je otázkou diskuse pro příští týden.

Významnou, včera padlou šachovou figurou ČSSD je i nynější ministr vnitra Pecina , jež zamýšlel kandidaturu na funkci šéfa ČSSD.  Proslul svojí neochotou chránit práva občanů ČR proti kontroverzním, mnohdy násilným kontrolám Bavorské policie, nesmyslným konkurováním Jiřímu Paroubkovi, neochotou vysvětlovat médiím svoje kroky v pozici ministra vnitra, i svým nepříliš výrazným výsledkem v loňských volbách.

 

Tím, kdo ztratil pozici trochu neočekávaně, se stal Michal Hašek, jihomoravský hejtman. Těžko říci, nakolik šlo o chybu volební komise, na niž se hned po volbě poukazovalo, či úhybný manévr neočekávaně celkem 19 členů, kteří z ničeho nic na konferenci vyplnili lístky tak, že se staly neplatnými. Výsledkem je fakt, že Severomoravská konference nepodpořila Haška do role lídra. Politika mnohdy velice moderního a pokrokového. Ale také politika, jež před čtyřmi lety, proslul "hnědokošiláčkovským" projevem, kdo si kolik v ODS nakradl. Jak se zdá, tato jeho filozofie sklidila starou setbu.. Nutno říci, že Hašek patří k dlouhodobě konzistentním politikům ČSSD. Nicméně ani on nyní zatím nebyl zvolen.

 

Posledním, koho dnešní komentáře vzaly na paškál, byl kdysi revolucionář David Rath, jež si nedávno přidal poslední hřebík do své politické rakve tím, že začal válčit s vlastní stranou, s vlastním voličem, s médii a že starým a potřebným obyčejným lidem, ve Středočeském kraji, sebral celou řadu malých lokálních autobusových spojů. Těm, kterým slíbil hrazení poplatků u lékařů, za nimiž dnes nemohou díky němu dojíždět.

Dnešní den může být předzvěstí nových časů ČSSD. Časů, kdy padli ti, kdo do politiky nepatří a jsou jí přítěží. Časů, kdy levicová politika ztratí nádech kolotočářství, STBáctví, vyděračských odborových válek, Britské politické sprostoty a Tvrdíkova vykopávání vrat hangárů ČSA. Ćasem, kdy bude naše levice bojovat proti korporacím, personálním agenturám, miliardářům a bezpráví na voličovi. Časem prosperity obyčejného člověka.

Dnešní den může být také dnem, kdy se stejně věrohodnými frázemi a nápady, nastoupí do funkcí v ČSSD ti, u nichž až po několika letech voliči zjistí, že s politiky ČSSD je to pořád to samé. A že novodobí nenápadní a o to děsivější Zemani, Grossové, Pecinové, Kočkové a Paroubci mají jen nová, prozatím slušnou pověstí, zaštítěná jména.

 

 

Budeme se těšit, nebo ve skrytu duše obávat toho co přijde ??

 

 

 

Autor: Jan Zíma | neděle 16.1.2011 5:17 | karma článku: 28,43 | přečteno: 1917x
  • Další články autora

Jan Zíma

Jak je to s údajnými úspěchy Norské elektromobility.

Někdy je těžko pochopitelné, jak je možné, že díky zavádějícím mediálním informacím se dá nesmyslné hospodaření státu, deklarovat jako úspěch ekologické politiky.

25.11.2019 v 6:30 | Karma: 5,32 | Přečteno: 126x | Politika

Jan Zíma

Když chce stařeček namlátit stařečkovi !

Před mnoha měsíci proběhla médii zpráva o rámusu který se udál na pravidelném zasedání RRTV. Pro Vás, kdo byste nevěděli, Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

4.11.2019 v 6:07 | Karma: 3,42 | Přečteno: 51x | Společnost

Jan Zíma

Greta jako užitečný idiot Ekologického tunelování hospodářství EU.

Naše média nekriticky poslední měsíce předávají na český mediální trh neustále proudící zprávy o Švédské ekologické aktivistce Gretě Thundbergové a tom, co Greta zrovna dělá po záchranu našeho údajně umírajícího světa.

14.10.2019 v 6:42 | Karma: 0 | Přečteno: 70x | Ekonomika

Jan Zíma

Ukradené Kosovo vrátit ?

Nic Evropskou veřejnost nezaujme víc, než výkřiky politických bláznů. Asi tak, jako když Fico zaručoval vyšetření vraždy Jána Kuciaka, anebo Juncker při své poslední kandidatuře v Bruselu sliboval,

13.9.2019 v 6:35 | Karma: 3,36 | Přečteno: 98x | Politika

Jan Zíma

Jak lžou ekologové - 5 díl.

Někdy Vás překvapí jak daleko jsou ochotni ekologové zajít ve své demagogii a lhaní. Následující příklad hovoří za vše.

8.7.2019 v 6:29 | Karma: 6,98 | Přečteno: 102x | Politika
  • Nejčtenější

Spadlý strom v Praze zranil dva lidi. Bouřky v Česku komplikovaly dopravu

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  22:56

Silné bouřky, které v sobotu večer přecházely přes Česko, za sebou zanechaly mnoho škod, potíže v...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Uběhli jsme padesátikilometrový trail. Běžci se podceňují, říká jeho zakladatelka

7. července 2024  12:21

Boom běžeckých štafetových závodů letos podtrhl již tradiční Vltava run, jehož se účastnilo 304...

Děláme to stejně dobře jako oni. Jak chutnají ženám na Ukrajině mužské profese

7. července 2024  12:08

Bylo to běžné během druhé světové války, je to tak i nyní. V důsledku povolávání mužů do války...

Historik: Bylo vedro a Francouzi ovínění. Napoleon však u Znojma prohrát nemohl

7. července 2024

Premium Skoro každý někdy slyšel o „bitvě tří císařů“ u Slavkova. Mnohem méně se ví, že ve dnech 10. a 11....

Rusko hlásí zničení ukrajinských systémů Patriot. Jen makety, tvrdí Kyjev

7. července 2024  8:22,  aktualizováno  11:20

Ruské střely Iskander zničily dvě odpalovací zařízení systémů protivzdušné obrany Patriot u města...

  • Počet článků 331
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3079x
Mé objektivy toho už po světě hodně nafotily a malý laptop, který nosím v zadní kapse džínsů, by mohl vyprávět spousty neuvěřitelných příběhů.Smutných i veselých. Náš svět je složitý a přesto se o něm dá říct, že funguje podle těch nejjednodušších pravidel. Nikdo nemůžem říct, že víme všechno. Každý den objevíme malý zlomek pravdy. Každý den skládáme mozaiky. O politice, světě i svých blízkých. Mou skeptickou duši předčasně uzemněného pilota těší jediná věc. Lidi si vždycky cestu najdou. Správnou, špatnou, ale vždycky ji najdou.

 

 

Mediamonitordanforth@yahoo.com

Seznam rubrik

Oblíbené články