Opravdu bude ČSSD vládnout se Zemanem a komunisty ?

Že jde ODS do roku 2014 vstříc prohraným volbám, je víceméně dopředu jasné. Co ale bude po těchto volbách, z toho by měli mít občané spíš hrůzu.

 

Až doposud spíš platí, že co občan neví, to ho nepálí. Jenže - všeho dočasu. Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka už před půl rokem avizoval povolební spolupráci s komunisty na všech úrovních.
V Ústeckém kraji je už dokonce komunistický hejtman.
Kamenem úrazu pro Českou demokracii a Český stát může být právě nástup komunistů spolu se socialisty k vládní moci v příštím roce. V komunálu a regionech zatím tolik škody nenadělají, ale ve vládě budou spoluurčovat zahraniční politiku. A zde je kámen úrazu. Neřku li, balvan.
Až k tomuto dojde, posílí se vliv Ruské federace v ČR, zeslábne naše úloha v NATO a naše renomé na mezinárodní politické scéně půjde dolů. Stejně tak, jako tomu bylo v případě Maďarska po nástupu Viktora Orbána spolu s jeho překabátěnými komunisty k moci před několika lety. Dnes je Maďarsko zemí v područí tamních komunistů a nestydatě se tu roztahují Ruské energetické firmy.
A budou li činěny na dlouhodobé úrovni hospodářské smlouvy s Ruskem, bude jen velice těžké se z nich po opětovném nástupu pravice zpětně vyvázat.
Česká republika míří ke své vlastní prohře. A do dlouholetého područí firem Gazprom, Lukoil a Rosňeft.
Jan Zíma.

 

Autor: Jan Zíma | úterý 7.5.2013 6:10 | karma článku: 26,80 | přečteno: 953x