Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Loudova válka s Romy

Plaťte! My z Vás za to uděláme rasisty !!Jak daleko to dojde, když z daní platíte neziskovky, co Vás na oplátku obviňují z rasismu, ukázal minulý týden...

Proč po policejních autech házet kamení? Vždyť nám to projde. Dyk more?Foto J.Z. 2011

Situace v Novém Bydžově v mnohém připomíná válku rozpoutanou Romy, místní policie na to nestačí a od začátku roku tento trend ještě navyšuje. Kromě mnoha, většinou nehlášených krádeží a škod na majetku, dochází k řadě násilných přepadení, zejména na dětech. Útočníci jsou vždy Romové, vždy ve větším počtu...
Když jsem zde před třemi týdny napsal článek "Starostova Válka s Romy" nenapadlo mne, do jakých souvislostí, tuto situaci dovedou z "NAŠICH" daní placené neziskovky. Nejen že ignorují každodenní Romskou kriminalitu, připomínající válku v ulicích, ale ještě se pokouší dostat do kriminálu oběti z řad běžných občanů města a v tomto případě i starostu, co brání běžné obyvatele. Ani pokřivená morálka části romské populace na toto nemá dost fantazie. Tohoto nemorálního jednání se dopouští nezisková organizace Gender Studies, placená i z našich daní, ale také bohužel z příspěvku Americké ambasády v Praze.
Terčem kritiky její šéfky Jiřiny Šiklové  se nyní stal starosta Louda, marně se snažící udržet ve městě pořádek. Stalo se to poté, co tázán pravidelně novináři na situaci ve městě, poskytl prostřednictvím webu prohlášení prosté všech Kocábovských servítkových frází a realisticky pojmenoval problém města, jediným slovem.
"Romové".
Zástupci místní Romské komunity pochopitelně obnažení jádra problému morálně neustáli a rozhodli se starostu zasáhnout dostatečně bolestivě. A tak nyní starosta musí čelit jejich trestnímu oznámení  - pro podporu hnutí směřujících k potlačení lidských práv a rasismu. Pochopitelně se už nikdo nezabývá faktem, že je oznámení nesmyslné a ve většině svého textu i nepravdivé a o tom, že by někdo našel odvahu později přezkoumat, zda není toto oznámení i lživé, vůbec nemusíme uvažovat.  To se zástupcům našich Romů prostě nesmí stát, už z titulu politického směru nastoleného za Michaela Kocába. Co na tom, že je to nespravedlivé.
Romové by "dělali potíže".
V tom, jak bojovat proti starostovi, ale předvedla vynalézavost, za niž by se nemusely stydět ani hyeny, žena, jež stojí na pomyslném společenském žebříčku mnohem výše.
Jiřina Šiklová, zakladatelka Gender Studies v Praze.
Budu upřímný, za léta jsem si zvykl, že vznikla celá řada neziskovek, a  začleňovacích agentur pro problematiku lidských práv (rozumnějme pouze našich Romů).  Abychom nebyli kritizováni ze strany zemí, co samy Romy nechtějí, ale zároveň nás kritizují za rasismus, aniž k tomu mají důvod, se  naše minulé vlády rozhody štědře sponzorovat neziskový sektor, bez ohledu na jeho výsledky. Stalo se smutnou tradicí, že pokaždé, co chtějí tyto instituce více peněz na svoji činnost - tedy činnost s většinou neprůkaznými výsledky, stačí rozdmýchat problém diskriminace Romů a státní zdroje jsou zajištěny.
Tyto nestátní instituce, sponzorované právě proto, aby problém řešily, činí pravý opak svého poslání. Rozdmýchávají problém. Logika je jednoduchá - jsou tím zajištěny budoucí finanční zdroje.
Nejinak je tomu u Gender Studies.
Z reakce Jiřiny Šiklové na webové prohlášení starosty Pavla Loudy si dovolím citovat:
Vydá-li takovýto text státní úředník, tak to opravdu páchne fašismem, řekla pro server Romea.cz socioložka Jiřina Šiklová. Pokud je rasistou starosta, tedy jedinec, který je placen státem, tak by měl být odvolán ze své funkce. Nejlepší by bylo, kdyby ho odvolali občané Nového Bydžova, kteří nejsou rasisty.
A také si dovolím polemizovat o faktech:
Pavel Louda není státním úředníkem v pracovním poměru, ale voleným politikem v komunálu a tudíž nejde vyhodit z moci úřední, ani na přání Jiřiny Šiklové. Takhle to možná dělali komunisté - inu Jiřina Šiklová u nich byla dlouhá léta. Třeba touží po návratu starých časů.
(Pavel Louda je ve městě celkem populární - sluší se připomenout)
A k myšlence "Nejlepší by bylo, kdyby ho odvolali občané Nového Bydžova, kteří nejsou rasisty". si dovolím připojit otázku, "Pokud s názory starosty Loudy souhlasím, znamená to, že podle Jiřiny Šiklové jsem automaticky rasistou" ?  Osobně jsem po celém světě pracoval v rámci oboru asi tak s třicítkou národností, jsem multikulturního založení a najednou mne "paní chytrá" označí za rasistu. Je to překvapující.
Pokud je rasistou starosta, tedy jedinec ... zde si dovolím malou vsuvku. Ony hovězí komunistické termíny jako / jedinec / osoba / spáchal / se dopustil / a podobně, byly málo přijatelné i za minulého režimu. Je skoro k neuvěření, že jsou používány ženou, jež je signatářkou Charty 77, prý zakladatelkou kdečeho a má státní cenu. Jako vysvětlení neobstojí fakt, že Gender Studies, spíše než zrovnoprávněním žen, se po vzoru bývalých Amerických sufražetek snaží o co nevíce arogance k mužské polovině lidstva v českém mediálním prostředí. U žen, jež GS podporují, taková činnost dobře vypadá a tedy neziskovka má body i bez ohledu na objektivitu toho, co dělá.
A jak je vidět, Jiřina Šiklová totéž hodlá činit i ve vztahu k našim Romům. Ať už bude jakkoli nespravedlivá vůči nám, zbytku populace. Populace, která na to ještě platí ze svých daní. Ani Jiřina Šiklová ovšem s Romy bydlet nebude, stejně jako kdysi Michael Kocáb.
V konečném součtu takové jednání přilévá olej do ohně, zabíjí šanci na integraci těch cca 20% Romů kteří jsou obyčejnými lidmi a integraci si zaslouží. Namísto toho roste pocit křivdy v Romech, ve většinové společnosti také a stoupá podpora extrémní pravice. A že ta žádná řešení nemá, je jasným, ale málo známým faktem.
A tak se ptám, jestli je správné, aby zástupci neziskovek bohatli na rozeštvávání společnosti.
A možná by jste se měli i vy, ptát svých politiků, proč na náš chamtivý neziskový sektor dávají spoustu zdrojů a nechtějí místo křiku - výsledky.
Anebo, jestli tytéž peníze nechtějí využít mnohem rozumněji. Třeba za ně postavit kus dálnice, nebo  nějaký nový dětský domov.

 

 

Autor: Jan Zíma | středa 2.2.2011 5:07 | karma článku: 40,50 | přečteno: 2990x
  • Další články autora

Jan Zíma

Jak je to s údajnými úspěchy Norské elektromobility.

Někdy je těžko pochopitelné, jak je možné, že díky zavádějícím mediálním informacím se dá nesmyslné hospodaření státu, deklarovat jako úspěch ekologické politiky.

25.11.2019 v 6:30 | Karma: 5,32 | Přečteno: 126x | Politika

Jan Zíma

Když chce stařeček namlátit stařečkovi !

Před mnoha měsíci proběhla médii zpráva o rámusu který se udál na pravidelném zasedání RRTV. Pro Vás, kdo byste nevěděli, Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

4.11.2019 v 6:07 | Karma: 3,42 | Přečteno: 51x | Společnost

Jan Zíma

Greta jako užitečný idiot Ekologického tunelování hospodářství EU.

Naše média nekriticky poslední měsíce předávají na český mediální trh neustále proudící zprávy o Švédské ekologické aktivistce Gretě Thundbergové a tom, co Greta zrovna dělá po záchranu našeho údajně umírajícího světa.

14.10.2019 v 6:42 | Karma: 0 | Přečteno: 70x | Ekonomika

Jan Zíma

Ukradené Kosovo vrátit ?

Nic Evropskou veřejnost nezaujme víc, než výkřiky politických bláznů. Asi tak, jako když Fico zaručoval vyšetření vraždy Jána Kuciaka, anebo Juncker při své poslední kandidatuře v Bruselu sliboval,

13.9.2019 v 6:35 | Karma: 3,36 | Přečteno: 98x | Politika

Jan Zíma

Jak lžou ekologové - 5 díl.

Někdy Vás překvapí jak daleko jsou ochotni ekologové zajít ve své demagogii a lhaní. Následující příklad hovoří za vše.

8.7.2019 v 6:29 | Karma: 6,98 | Přečteno: 102x | Politika
  • Nejčtenější

Spadlý strom v Praze zranil dva lidi. Bouřky v Česku komplikovaly dopravu

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  22:56

Silné bouřky, které v sobotu večer přecházely přes Česko, za sebou zanechaly mnoho škod, potíže v...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Orbán po návratu od Putina z Kremlu varuje: Chystám další překvapivé cesty

7. července 2024  13:03

Maďarský premiér Viktor Obrán se po kontroverzním jednání v Kremlu chystá na další návštěvy. V...

Doktorandi živoří. Kvůli podmínkám raději končí nebo odcházejí do ciziny

7. července 2024  12:55

Doktorandi nevycházejí se svými nízkými platy, které se v některých případech pohybují pod...

V Rakousku se při srážce motocyklů vážně zranil pár českých šedesátníků

7. července 2024  12:53

Při srážce dvou motocyklů na silnici nedaleko rakouské obce Altaussee v sobotu večer utrpěli vážná...

Výjimečný stav v ruské Voroněžské oblasti. Po příletu dronů explodoval sklad

7. července 2024  10:15,  aktualizováno  12:35

Ruské úřady vyhlásily výjimečný stav v části Voroněžské oblasti, kde před tím podle nich trosky...

  • Počet článků 331
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3079x
Mé objektivy toho už po světě hodně nafotily a malý laptop, který nosím v zadní kapse džínsů, by mohl vyprávět spousty neuvěřitelných příběhů.Smutných i veselých. Náš svět je složitý a přesto se o něm dá říct, že funguje podle těch nejjednodušších pravidel. Nikdo nemůžem říct, že víme všechno. Každý den objevíme malý zlomek pravdy. Každý den skládáme mozaiky. O politice, světě i svých blízkých. Mou skeptickou duši předčasně uzemněného pilota těší jediná věc. Lidi si vždycky cestu najdou. Správnou, špatnou, ale vždycky ji najdou.

 

 

Mediamonitordanforth@yahoo.com

Seznam rubrik

Oblíbené články