Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Lékaři si do nás sáhli příliš.

Budete ještě někdy důvěřovat svému lékaři ? Tomu kdo Vám dal najevo, jak jste zranitelní, když on bude stávkovat. Málokdo si uvědomuje, jak obrovskou rámu utrpěla do budoucna morální důvěryhodnost našich lékařů...

BUDEME SE PTÁT ?J.Z.2010

Odejdeme a vy zemřete. Zemřete bez pomoci, bez léčby, v bolesti, nezbavíte se svojí nemoci. To vše proto, že my, lékaři přestanem sloužit svému poslání ! Těmito slovy se dá shrnout stávka, mediální kampaň a hrozby odborů. Poslední měsíc naše odbory nastavily novou laťku pro termín:

"UČEBNICOVÝ PŘÍKLAD LIDSKÉHO VYDÍRÁNÍ".

Kolektivní vydírání našich odborářů a čtyř tisíc lékařů, toho času ve výpovědi, naprosto zásadně poškodilo důvěryhodnost lékařské profese v České Republice. Především, velice citlivou otázku důvěry pacienta v lékaře.

Snad nejsem sám, kdo si začíná uvědomovat, že drastické naléhání našich lékařů, bude mít za následek, ztrátu důvěry pacientů na osm, spíš deset let dopředu.

Mám srovnání:

Pamatuji se, jak jsem kdysi, v roce 1999 poslal do háje Policistu při dopravní kontrole v Hradci Králové. Z dnešního pohledu jsem se dopustil nespravedlnosti. Policista si dělal jen svoji práci, ale já, vyrostlý v dobách komunismu, jsem to viděl jinak. Byl jsem také na některé věci citlivý.

Poslední léta vlády jedné strany, jsem se jako mladík zúčastňoval demonstrací, semtam chytil nějakou surovou ránu "federálem" a bral jsem to jako nutné zlo. Když mne ale, v roce 1988 odvezla tehdejší VB autobusem kamsi za Dobříš, kde demonstranty pouštěla(aby se prošli), zažil jsem poprvé a díky bohu naposledy, co to je, příslušníkovo vydírání. Soudruh si mne vzal dopředu. Zjistil že nejsem plnoletý a začal se ve mně šťourat. Jaké to bude, až mne vyhodí z internátu, ze školy a rodiče budou mít potíže v podniku. Seděl jsem tam bezmocný, paralyzovaný tím chladným nátlakem a nakonec jsem soudruhovi klidně odpověděl, že bych po narozeninách zkusil studia v Belgii. Stejně tam mám rodinu a když to tu nepůjde jinak... Spíš než nějaké hrdinství, to byla drzost mládence co věděl, že ONI půjdou, nicméně zabalená do slušné odpovědi. Bylo mi úzko, nic dalšího se nestalo, ale já si v sobě ten pocit nespravedlnosti nosil dlouhé roky. Když po mně, o devět let později, chtěl v Hradci policista, stejný vzorek na rezervě jako na ostatních kolech, probudil se ve mně starý pocit křivdy. Zeptal jsme se ho, jestli by si nechtěl jít raději bouchnout na Národní třídu. Později jsem si uvědomil, jak nesprávné to bylo a to nejen vzhledem k mladému věku toho policisty. A uvědomil jsem si konsekvence životních křivd. Jestliže nám někdo, dá najevo, že si může sáhnout do naší tělesné, nebo životní integrity jenom proto, že mu třeba v něčem nevyhovíme, takovou věc mu nezapomenem. Jestliže je tomu proto, aby průměrný plat lékaře stoupl z padesáti na sedmdesát tisíc čistého, je tomu tak ze sobeckých důvodů.

Předsedou Kubkem za miliony objednaná mediální agentura, jinak špičkového bývalého novináře Hrabovského, nás denně v médiích děsila příklady naší zranitelnosti. (Odboráři vyhlásili pohotovost - Lékaři odejdou - Lékaři odcházejí - Kdo nepodproruje lékaře, podporuje korupci - Zůstanete bez pomoci - Ministr Heger nemá plán - Právníci už zasílají výpovědi lékařů - Lékaři už hledají v zahraničí a podobně). Denně nás lékaři házeli do imaginárního bláta. Prožívali jsme často svíravé pocity. Pacient si, pod vlivem této, jemu vnucené, vpravdě Göbbelsovské propagandy, začal připadat zranitelnější, špinavější a bezmocnější. Jenže otočit veřejné mínění proti Petru Nečasovi a Leoši Hegerovi, se nakonec odborářům nepovedlo. A to i přes pravidelné opakování oné primitivní fráze - ONI, ONI, TO ONI ZA TO MŮŽOU ! A tak jediným efektem stávky bylo to, že celá odborová mašinérie spolu s lékaři, naplno ukázala, jak daleko je ochotna zajít.

Morální dopad této stávky bude do budoucna stejně devastující, jako byl zásah naších "stromů" na Národní třídě. Bohužel ke křivdě všech těch lékařů, kteří se nezůčastnili, nebo dokonce byli proti stávce. Teď zase pacienti a to na dlouhou dobu, budou i jen na náznak takovéhoto jednání "VELICE CITLIVÍ" .

Jenom si to ještě naplno neuvědomujeme.

Lékařské odbory s doktorem Kubkem v čele, zlikvidovaly důvěryhodnost našich lékařů, asi tak na jednu dekádu dopředu.

Položte si onu svírající otázku, kolika lékařům, bude v příštích letech ukřivděno.

Položte si otázku, kolikrát vy sami, v příštích deseti letech, možná i spravedlivě nespokojení s nějakou částí Vaší péče, deprimovaní z bolesti, bezmocní nebo frustrovaní, vmetete lékaři do očí netrpělivou a většinou nespravedlivou otázku.

 

TAK CO PANE DOKTORE ! BUDETE ZASE STÁVKOVAT ?

 

NEMÁM JÍT JINAM ?

 

 

Rád bych si myslel, že se přesně tohle, se nezačne dít...

Autor: Jan Zíma | úterý 18.1.2011 5:27 | karma článku: 34,07 | přečteno: 2406x
  • Další články autora

Jan Zíma

Jak je to s údajnými úspěchy Norské elektromobility.

Někdy je těžko pochopitelné, jak je možné, že díky zavádějícím mediálním informacím se dá nesmyslné hospodaření státu, deklarovat jako úspěch ekologické politiky.

25.11.2019 v 6:30 | Karma: 5,32 | Přečteno: 126x | Politika

Jan Zíma

Když chce stařeček namlátit stařečkovi !

Před mnoha měsíci proběhla médii zpráva o rámusu který se udál na pravidelném zasedání RRTV. Pro Vás, kdo byste nevěděli, Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

4.11.2019 v 6:07 | Karma: 3,42 | Přečteno: 51x | Společnost

Jan Zíma

Greta jako užitečný idiot Ekologického tunelování hospodářství EU.

Naše média nekriticky poslední měsíce předávají na český mediální trh neustále proudící zprávy o Švédské ekologické aktivistce Gretě Thundbergové a tom, co Greta zrovna dělá po záchranu našeho údajně umírajícího světa.

14.10.2019 v 6:42 | Karma: 0 | Přečteno: 70x | Ekonomika

Jan Zíma

Ukradené Kosovo vrátit ?

Nic Evropskou veřejnost nezaujme víc, než výkřiky politických bláznů. Asi tak, jako když Fico zaručoval vyšetření vraždy Jána Kuciaka, anebo Juncker při své poslední kandidatuře v Bruselu sliboval,

13.9.2019 v 6:35 | Karma: 3,36 | Přečteno: 98x | Politika

Jan Zíma

Jak lžou ekologové - 5 díl.

Někdy Vás překvapí jak daleko jsou ochotni ekologové zajít ve své demagogii a lhaní. Následující příklad hovoří za vše.

8.7.2019 v 6:29 | Karma: 6,98 | Přečteno: 102x | Politika
  • Nejčtenější

Spadlý strom v Praze zranil dva lidi. Bouřky v Česku komplikovaly dopravu

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  22:56

Silné bouřky, které v sobotu večer přecházely přes Česko, za sebou zanechaly mnoho škod, potíže v...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Uběhli jsme padesátikilometrový trail. Běžci se podceňují, říká jeho zakladatelka

7. července 2024  12:21

Boom běžeckých štafetových závodů letos podtrhl již tradiční Vltava run, jehož se účastnilo 304...

Děláme to stejně dobře jako oni. Jak chutnají ženám na Ukrajině mužské profese

7. července 2024  12:08

Bylo to běžné během druhé světové války, je to tak i nyní. V důsledku povolávání mužů do války...

Historik: Bylo vedro a Francouzi ovínění. Napoleon však u Znojma prohrát nemohl

7. července 2024

Premium Skoro každý někdy slyšel o „bitvě tří císařů“ u Slavkova. Mnohem méně se ví, že ve dnech 10. a 11....

Rusko hlásí zničení ukrajinských systémů Patriot. Jen makety, tvrdí Kyjev

7. července 2024  8:22,  aktualizováno  11:20

Ruské střely Iskander zničily dvě odpalovací zařízení systémů protivzdušné obrany Patriot u města...

Francouzské brambory se slaninou - jednoduchý recept v 6 krocích
Francouzské brambory se slaninou - jednoduchý recept v 6 krocích

Francouzské brambory jsou skvělé především proto, že vše máte nakrájené a promíchané za 20 minut. Pak stačí nasázet do pekáčku a za hodinku obědváte.

  • Počet článků 331
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3079x
Mé objektivy toho už po světě hodně nafotily a malý laptop, který nosím v zadní kapse džínsů, by mohl vyprávět spousty neuvěřitelných příběhů.Smutných i veselých. Náš svět je složitý a přesto se o něm dá říct, že funguje podle těch nejjednodušších pravidel. Nikdo nemůžem říct, že víme všechno. Každý den objevíme malý zlomek pravdy. Každý den skládáme mozaiky. O politice, světě i svých blízkých. Mou skeptickou duši předčasně uzemněného pilota těší jediná věc. Lidi si vždycky cestu najdou. Správnou, špatnou, ale vždycky ji najdou.

 

 

Mediamonitordanforth@yahoo.com

Seznam rubrik

Oblíbené články