Klimatický panel OSN by se měl rychle zrušit !

  Kam až může zajít ekologie v rámci činnosti OSN jsme se mohli před několika dny přesvědčit na příkladu návrhu mezivládního zákona o globálním klimatu.

 

Návrh tohoto zákona počítá s faktem, že každý znečišťovatel a je jedno, jestli majitel kamen, nebo dobře odsířená elektrárna, je automaticky v roli viníka, který, ačkoli nic nespáchal, musí být na základě i jen nepodloženého obvinění, schopen dokládat svoji nevinu.

Tento zákon bude de facto převracet soudní systém většiny civilizovaných zemí, které mají v právním řádu presumpci neviny, na "Presumpci viny".

Někdo vás tedy může bez důkazů obvinit a nemusí to nijak dokládat. Kolik obvinění už napáchaly ekologické organizace za poslední léta, bysme se asi ani nedohledali.

Ještě horším faktem je, že dohled by měl spadat nikoli pod státní instituce - které se někomu zodpovídají, ale pod "NGOs" - tedy neziskový sektor.

Rozumný člověk se zeptá jak je to možné, když mají tyhle organizace povětšinou zájem na tom, aby se tenhle problém nafoukl co nejvíce. Ale to jsou ony, kdo pomocí zelených politiků prosazují tuhle nesmyslnou agendu.

Co je ale asi nejhorší, je to, že zatímco v minulosti se pomocí výdajů na ekologické projekty řešila jen rizika prokázaná vědeckým bádáním, tak zde ekologové chtějí, aby byla přijímána nákladná opatření i v případě, že se vědecky neprokáže existence daného problému. V návrhu zákona mimo jiné je:

"Pokud existuje riziko vážných nebo nevratných škod, nedostatek vědecké jistoty nesmí být použito jako důvod pro odložení přijetí účinných a přiměřených opatření k zabránění zhoršování životního prostředí."

To znamená, že si kdokoli může o čemkoli prohlásit, že to může způsobit nevratné ekologické škody a i bez vědeckého potvrzení této teorie budeme muset poskakovat podle neziskovek a "zjednávat nápravu."

A platit a dělat jim pitomce.

Volili byste ještě dnes Zelené?

https://www.unenvironment.org/events/conference/towards-global-pact-environment

X+

Autor: Jan Zíma | čtvrtek 16.5.2019 5:57 | karma článku: 0 | přečteno: 27x