Kam zmizely stamiliony ?

Poslední dobou tutlaná aféra bývalého hejtmana Davida Ratha budí podezření, že pan doktor z vazby hrozí, že „ví a nahlas poví“.

JAKŽE TO JE ?

 

Největší otázkou kauzy je, kde jsou Rathovy peníze. V Rusku? V Izraeli?

Davida Ratha zadržela policie kvůli naprosto nevýznamným sedmi milionům korun. Obyčejný občan ani obyčejný volič ČSSD nevidí tolik peněz pohromadě za celý život. Jak se zdá, pan socialistický hejtman obden poukazoval na virtuální korupci druhých a obden ve volném čase mezi těmito ukřičenými parlamentními seancemi si po večerech chodil po vlastní obci v rámci večerních procházek s krabicí od vína, napěchovanou mnohamilionovými úplatky. S krabicí mnohokrát použitou. 

Spíš nežli oněch sedm milionů je ale zajímavé to, proč se ČSSD oficiálně trvale nedistancuje od Davida Ratha.

Spíš nežli cokoli zavádějícího, by měla ČSSD narovinu říct, že je Rath politický mafián. Jakkoli tato strana budí nedůvěru díky svému předsedovi, jde o levicový, celkem slušný politický subjekt.

To ale „sekretariátní myš“ lídr Sobotka neudělá. A je to škoda.

David Rath je totiž opravdu významnou skvrnou na reputaci jinak celkem důvěryhodné levicové strany.

Na straně druhé je záhadou, že se doposud nikde v médiích neobjevilo, jak se vlastně policie Rathovi dostala na kobylku.

Asi nelze obviňovat vládu Petra Nečase, že by něco tutlala, ale přeci jenom..

 

Původní vyšetřování Davida Ratha bylo totiž vedeno ani ne tak Policií, jako tajnými službami. Když totiž exhejtman  ukradne v rámci předražené rekonstrukce Kladenské fakultní polikliniky 800 milionů, jsou týmy policie tak trochu bezzubé a na tohle svými operativně-technickými nástroji nestačí.

Další otázkou je, proč Policie doposud tutlá, že se pan exhejtman nachytal vlastně sám. David Rath byl tím typem mocenského hlupáka, který si všechnu svoji konverzaci nahrává. Na tom není celkem nic vyjímečného. Politika to možná i někdy vyžaduje, ale nechat pak kopie svojí konverzace za poslední dva roky v laptopu na stole v kuchyni ve vlastní vilce v Hostivici, je ryzí amatérství. Zejména, když je tam můžou poté ukrást telefonní opraváři z jedné nejmenované zpravodajské služby. Jen pro informaci – Rathovi nemají v domě pevnou telefonní linku.

 

Že je pan exhejtman břídil, co poškodil vlastní stranu se ví. Co se neví, je to, proč se jeho kauza poslední dobou zametá pod český politický koberec.

 

Nebo pan exhejtman na tuhle vládu „ VÍ ? “

 

Ptejte se svého předsedy vlády, zda je ve věci informován. Ptejte se ho, zda má na práci něco jiného, než institucializované daňové lumpárny zlojeda Kalouska.

 

Ptejte se…

 

 

Jan Zíma.

Autor: Jan Zíma | pátek 11.1.2013 6:12 | karma článku: 14,11 | přečteno: 1004x