Jak vystřelit Jarka Nohavicu z děla - zkrácený návod.

  Někdy nestačíte žasnout, jak si novináři mohou beztrestně dovolit šířit nenávist. Ve stínu koaličního kraválu okolo Andreje Babiše nám utekla jedna důležitá diskuse o jednom našem oblíbeném Ostravském Bardovi.

 

Polský Newsweek kritizoval před dvěma týdny Jarka Nohavicu, zato, že si převezme v Moskvě od Vladimíra Putina Puškinovu medaili. A tím se má stát užitečným idiotem. Jen aby jste to pochopili v souvislostech, autorem tohohle rčení je Alexander Kaczorowski, redaktor těchto novin, známý i mnohými jinými podobnými výroky. Které se dají shrnout slovy "Co je Americké je OK - cokoli Ruského je třeba nenávidět. Tento, na předměstí Waršavy žijící autor takhle škodil už mockrát.

Opravdu nevím, kde vzal tenhle člověk morální právo takhle soudit našeho zpěváka a jedním dechem pomluvat Putina že prý je diktátor a autokrat. Zejména za situace, kdy samy USA už nemají své osvícence Clintona a Obamu a to co straší v bílém domě nestojí za to pojmenovat. A navíc Putin je legitimně a demokraticky zvolený prezident, známý svými umírněnými názory.

Co ale české veřejnosti nemusí být známo, je to co je v Polsku zcela zjevné.

Jarek Nohavica, má všechny své písně přeložené do Polštiny a velkou část svých koncertů odehraje v Polsku. To co Americký Newsweek udělal je tím čemu se říká, "Atentát na autora".

Podobný jakým před deseti lety ze strany novinářů prošel v Paříži žijící spisovatel Milan Kundera..

Je zjevné, že Jarkovo dobré jméno bude v  poškozeno a zrušena celá řada jeho koncertů v Polsku. Přesto jsem rád, že měl odvahu Puškinovu cenu převzít.

A tak zpěvák, který kdysi hrál písně ruských disidentů a pro sblížení našich národů udělal víc než politici, bude těm metodám kterými ho kdysi diskreditovali komunisté, vystaven znovu.

To by jeden nečekal, že k těmhle metodám pronásledování lidí, co jsme znali od komunistů, dnes, v roce 2018 sáhne Americký Newsweek.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Zíma | středa 14.11.2018 20:15 | karma článku: 34,29 | přečteno: 1149x