Jak nebezpečné jsou Améby !

Náš život je fajn. Naše práce je fajn. Naše rodina je fajn. Náš svět je fajn. Všeho do času. Realita a viry nás zaskočí rychleji, než myslíme.

Vítejte na příjmu.J.Z.2011

Na krátké pracovní cestě v těch částech světa kde člověk nerozumí trávě a byliny vypadají jako z pravěku, leccos pochopíte. Pochopíte proč na jihu USA a na Kypru rostou stromy, nad nimiž by naše česká hruška jen kroutila hlavou - vlastně - korunou. Po návštěvě státu, kde nedávají dobrou noc lišky, ale spíš krokodýlové a všelijaká místní jedovatá žoužel, jsem se opět přesvědčil, že hypochondři vyhrávají.

Být vybaven před svým cizokrajným dobrodružstvím potřebným počtem antialergik, antidepresiv, antipseudopoidik a antibiotik a dostatečným množstvím a HA1 and HA3b , Clostridium botulinum type B 16S toxin-haemagglutininu, možná bych se ze své cesty vrátil se Syndromem války v zálivu, ale byl bych v pořádku.

Obyčejná pseudopodie z tamní vody mi připoměla, jak pohodlně v Evropě lidé žijí. Bez jakých potvor. A tak jsem si připoměl, že je třeba vážit si zdraví a zároveň jsem byl nemile překvapen, jak Evropské regulační úřady bagatelizují nastávající epidemii E-coli. Zvlášť vzhledem k tomu že je to také améba a hlavně jaká.

Je pro příklad.

Bakterie E.coli.157:h7 za poslední dvě dekády s asi pětiletou periodou pravidelně zaútočí na americké spotřebitele. Každý takovýto rok zemřou desítky lidí, tisíce mají následky a zabavují se tisíce tun hovězího masa, špenátu a ostatních farmářských produktů.

Když epidemie nastane, celé Spojené státy jsou na nohou.

A naše EU ??

Až na realistické hlášení evropských hygieniků z 3.6.2011 neudělala nic. Evropští mluvčí a národní vlády bagatelizovali riziko, o němž se za mořem mluví zcela otevřeně jako o moru 21 století.

Kterápak Evropská potravinářská lobby brání evropanům dozvědět se pravdu o tom, jaké inferno se právě dostalo do stařičké Evropy.

Nebo je to jen nezkušenost ?

Jan Zíma

Autor: Jan Zíma | pondělí 27.5.2013 16:29 | karma článku: 9,26 | přečteno: 791x