Hory se budou bourat jako poslední !

  Slovenská prezidentka je Eurohujerka a nerespektuje princip suverenity národních států. I tak by se dal pochopit včerejší rozhovor s Tomiem Okamurou. Přijde mi legrační, že zrovna Tomio tohle říká.

 

Citát z knihy Karla Čapka, Válka s mloky který jste si přečetli v titulku jsem si nevybral náhodou.

Do smysluplnosti včerejšího vyjádření totiž docela zapadá.

Nová slovenská prezidentka bude daleko spíš realistickou evropankou, jež eurohujerkou, ale to je na posouzení čtenáře. Daleko spíš jsem si povšiml onoho principu národnostních států. Pominu fakt, že prozíravé vlády se člení do mezinárodních uskupení především z důvodů kolektivní bezpečnosti, (NATO) pak také Ekonomické spolupráce (EU, ASEAN atd). a že svrchované národní státy většinou bývají osamoceny a opomíjeny, čímž trpí jak jejich kredit tak ekonomika i jejich bezpečí. Přijde mi ale legrační, když chce pan předseda, ač nejméně z 50% Japonec stavět v čechách svůj politický projekt na národních, pomyslně národnostních principech.

Inu legrace musí být. Ale i kdyby to chtěl zkusit ve své druhé vlasti, tedy Japonsku, ai by se mu moc nedařilo.

Už v polovině historického období Šówa a zejména po druhé světové válce si Japonsko uvědomilo nutnost otevření se světu a již v počátcích období Heisei, (období trvalého míru) před necelým půlstoletím bylo Japonsko sice pořád tradicionalistické, ale pořád více a více otevřené světu. Ne nadarmo je dnes jedním z pilířú světového obchodního sdružení G8.

Věřím že Tomio zná dějiny Japonska lépe, než někteří z nás. Pak mně ale zaráží, proč v moderní zemi, v současných dobách, mluví o politických modelech země z časů, kdy chudí neměli vůbec nic a ti nejlepší neměli nic, než dodnes skvělý kodex Bushidó. A ti chodili ve dnes trochu archaickém oblečení a semtam okolo sebe mávali Katanama. Nejsme dneska v Evropě o nějaké to století dále?

Ale co - Národní stát muší bejt !

Zdroj.

 

 

 

 

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/tomio-okamura-partie-televize-prima-caputova.A190331_142438_domaci_jumi

Autor: Jan Zíma | pondělí 1.4.2019 7:08 | karma článku: 0 | přečteno: 48x