Dyk more! Sociálka !

"Vy pražáci jste břídilové! U nás na moravě jezdí cikáni pro sociálku největšíma audinama" - byla úvodní slova telefonátu, při němž jsem jen lapal po dechu...

Tímhle pro sociální dávky. A dětem hraje HI FI rádio....J.P.

Stalo se to před měsícem....
Není nad to, když můžete věci okolo našich Romů vidět občas cizíma očima. Na začátku toho telefonátu mého letitého přítele Jury jsem se skoro nemohl vzpamatovat. Jako právě marodovi mi zavolal, aby mi udělal radost, ale zkraje se to moc nepovedlo. Ale protože jsem ho viděl naposledy v Brně o vánocích, byl jsem rád, že se ozval.
A pak začal vyprávět....
Vyprávěl mi o tom, jak rodina místních Romů, jezdí měsíc co měsíc pro sociální dávky tím nevětším AUDI A8 a jaká je to legrace. Ten vůz i ojetý nestojí pod půl milionu. Ale ani tak se jim tam nevejdou děti všechny. Některé zůstávají doma s babičkou. Inu nadělali si jich hodně a to se ví, že se to správě sociálního zabezpečení pěkně prodraží. A navíc - živte takovéhle rodinné auto. Ono dost spotřebuje, tak to víte, to se musí vzít do úvahy. Auto nechají stát kousek od úřadu, dětem pustí rádio a hurá pro desítky tisíc podpory.
Kdepak Brněnští cikáni, to je jiná sorta, než ti naši. Ti si sice v Ústí nad Labem jezdí pro podporu taxíky a semtam nějakým tím autem s britskou značkou, ale tohle na severu čech neuvidíte. A tak jsem ignoroval to rejpání o Pražácích, což jsem stejně nikdy nebyl a smál jsme se, jak to mají ti masoví výrobci dětí "na sociální dávky" dobře vymyšlené. Proč nezneužívat systém, když to jde a když jsme si ho my, sami tak vymysleli.
A tak jsem Juru poprosil, jesli by mi je příště nevyfotil. Asi za dva týdny dorazila fotka auta s komentářem, že když si chtěl vyfotit i majitele auta, který se zrovna vracel s penězi, tak mu ten fotoaparát málem vyrazil z ruky a řval něco o rasistech. Nakonec to vyřešil ústupem před posádkou onoho luxusního Romského auta a skončilo to dobře.
To máme ale chytré Romy A jak pěkně to mají zařízené.
Dyk more. Sociálka !
Jan Zíma.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jan Zíma | neděle 11.8.2013 17:50 | karma článku: 33,59 | přečteno: 2984x