Dav Romských zbabělců jako modelový příklad soužití s menšinou.

Je ti dvacet? Nás je taky dvacet! Máš smůlu gádžo! Touto logikou bylo provedeno napadení zaměstnanců Ostravské herny. A náš stát nekonečně - zase platí za své tzv. "Měkké modely".

Celý den posloucháme zprávy o útoku asi pěti desítek Romů na personál Ostravské herny. Za sebe říkám, že nevycházím z údivu nad mírností postupu policie vůči útočníkům.
Ne snad že bych viděl něco špatného na policistech samotných. Jistě mají ten postup nařízený shora, ale na straně druhé si dovolím srovnat některé modelové situace a jejich neuvěřitelné nepoměry.
Co je horší, je důsledek tohoto stavu. Ti slušní Romové co chodí do práce, a žijí stejně jako my, jsou po těchto událostech většině svojí komunity pro smích. Protože se chovají slušně. Protože neumějí zneužívat sociální systém, nebo to dělat nechtějí. Protože je jim naprosto cizí, zaseknout sousedovi mačetu do hlavy jen zato, že je bílý/gádžo.
Situace první.
Po útoku ve Vítkově byly nasazeny početné Policejní týmy, zatýkalo se s velkým kraválem a létaly vrtulníky. Média přinášela smutný příběh malé zraněné Natálky ale v tom samém čase zcela ignorovala příběh Romy málem k smrti ubitého Patrika z Teplic.
Zdůvodněním bylo že pachatelé šli přeci vraždit.
A ten Rom co v Herně v Novém Bydžově odsekl část lebeční kosti tomu zraněnému hostovi snad zabíjet nechtěl?
Vsimněte si zejméma nepoměru trestů. Za to samé jednání dostávají Romové tak 30-50 procent sazby co ostatní.
Situace druhá.
Při loňském zásahu na demonstraci na Českobudějovickém sídlišti Máj bylo zadrženo 135 osob prohlášených tiskovou mluvčí za radikály. Posléze se zjistilo že skoro stovka z nich byli místní, proti Romské kriminalitě nenásilně demonstrující a ničím neozbrojení občani.
Romové z dnešní události přijeli ve čtyřiceti lidech a  hernu přepadli s holemi tyčemi a sekerami v rukou.
Policie nepodniká razie, nezatýká,  ale slovy Policejní mluvčí Gabriely Holčákové pouze na místě hlídá jejich auta.
Zajímalo by mne, kde jsou ty předvolební sliby, že tu bude po volbách pořádek a právo.
Nakonec to vypadá, že je u nás v ČR jdnodušší dělat ze slušných lidí rasisty, aby se moc neozývali.
Takže milí spoluobčané - koho jsme si zvolili -  toho tam teď máme.
Až budou příště volby - je třeba k nim jít. A volit toho, kdo bude činit jasné a konkrétní kroky k tomu, aby s nepoměrem práv nás a zdivočelých Romů, něco dělal. Pořád se tu brojí proti muslimům, židům, Rusům a menšinám, ale ta jediná, a nesmyslně privilegovaná, si může dělat co chce.
Jan Zíma

Autor: Jan Zíma | čtvrtek 15.1.2015 17:32 | karma článku: 47,83 | přečteno: 10569x