Čím Čeští špioni Miloše Zemana tak naštvali ?

Někdy nestačíte žasnout nad tím, jak daleko je současný Český prezident schopný zajít. Nic na tom nemění fakt že sedí ve vysoké funkci.

 

Miloš Zeman v nedávném rozhovoru veřejně obvinil BIS z neschopnosti, plácání ve zprávách a čučkaření. A čímpak si to naši špioni zasloužili ? Ale o tom později.

Když se před rokem Úřadu pro zahraniční styky a informace, tedy naše zahraniční rozvědka, úspěšně dostal v Rusku do tamních struktur a mohl hlásit nadstandardní výsledky, "nebylo mu to prominuto".

Zejména ne Milošem Zemanem, který pořád všude prohlašuje - jak není Putinovým agentem.

Jiří Šašek , ředitel tohohle úřadu který sídlí v Pražských Kobylisích, byl několik měsíců obviňován ze špatného hospodaření služby a čelil takovému tlaku shora, až raději v březnu spustil interní vyšetřování. A na copak se přišlo. Na nic, krom toho, že je služba ze strany státu víceméně podfinancovaná. To nic nezměnilo na faktu, že byl tento úřad vláčen po měsíce v novinách pro podezření ze zpronevěry. Stačilo, aby si někdo nahoře tu zpronevěru vymyslel

Tak nějak podobně to vypadá i s BIS. Tato služba rozprášila letos na jaře v Česku poměrně velkou síť Ruských agentů. Tedy Agentů Zemanova přítele Vladimíra Putina. Nebylo jí to prominuto. Sám Zeman si v tomhle protiřečí. Za prvé prohlašuje, že o tom nic neví, za druhé, že zprávu BIS četl a to podrobně i její neveřejnou část.

Jak si to nemohl nepřečíst, když je v té zprávě ta akce popsaná.

Miloš Zeman dlouhodobě prohlašuje že není agentem Ruska. Ale nejednal by takhle přesně, ten v politice vysoko usazený Ruský agent ?

 

Autor: Jan Zíma | sobota 15.12.2018 17:18 | karma článku: 35,47 | přečteno: 2438x