Český politický zloděj ?

V médiích se minulý týden objevilo srovnání zdanění drobných živnostníků mezi Maďarskem a ČR. Z něj vyplývá jasný fakt, že živnostníci u nás jsou na tom, co do daňové povinnosti mnohem líp, než drobní živnostníci v Maďarsku.

PŘEMÝŠLEJTE ! PŘEMÝŠLENÍ NIC NESTOJÍ A NELZE JEJ ZDANIT.J.Z.2012

Tolik fakta, která nelze zpochybnit. Zejména, když to neříká sám neoblíbený ministr, ale zástupci jakési auditorské firmy PwC. Pokud ale znáte celoevropskou ekonomickou realitu, několik věcí Vás zarazí.

Předně. Kdo je ta PwC a proč to ve svém tiskovém výstupu uvádí?  Při detailním zkoumání zjistíte, že jde o starou známou firmu Price waterhouse Coopers, která je na státních zdrojích přisátá už od časů divoké privatizace a Václava Klause. A že semtam obmění jméno, či oficiální vedení, je jedno. A o této firmě se dlouhodobě ví, že táhla s jakýmkoli vedením tohoto státu, zásady, nezásady.

A proč se PwC zastává pana Kalouska ? Za prvé, pan ministr si to asi přál, zadruhé je na státu, tedy na něm, tedy ministerstvu financí   PwC svými zakázkami a audity závislá. Věci se totiž nikdy nedějí pro nic a za nic.

Když poté zapřemýšlíte, proč srovnání zrovna s Maďarskem, máte za chvíli jasno. Srovnání s Maďarskem se může dopustit jen někdo, kdo se rozhodl vědomě účelově lhát. Je to totiž, jako srovnávat demokratické poměry u nás s poměry v Lukašenkově Bělorusku. Drobní živnostníci jsou totiž v Maďarsku v pozici disidentů ušláplých pod velkou botou siláckého státu.

Maďarská vláda se už léta ani netají tím, že je v podstatě komunistická a nejdůležitější sektor ekonomiky státu už mnoho let patří v podstatě Ruským firmám.

Kalouskovo, PwC prezentované srovnání mezi Maďarskými poměry a našimi, je srovnáváním mezi komunistickou zemí a celkem vyspělou západní demokracií.

Toto srovnání není ničím jiným, než když vám státem institucionalizovaný zloděj připomíná, že zatímco tady vás jen stát svými vymáhacími a vynucovacími prostředky „JEN“ bezostyšně okrádá, ve vedlejší zemi Vás za to, že se živíte sami svojí prací ještě stát ekonomicky popraví.

 

A že Kalousek nechává ruce jiných, aby za něj takto dělaly špinavou mediální  práci. To je u něj obvyklé už od časů, kdy začal jako náměstek na ministerstvu obrany před 15 lety.

Není to nyní náhodou tak, že český politický zloděj křičí,

„CHYŤTE ZLODĚJE !“.

 

 

Jan Zíma

 

 

Autor: Jan Zíma | čtvrtek 10.1.2013 15:02 | karma článku: 24,71 | přečteno: 1069x