Ať si uprchlíci z Afriky nechají svoje kulturní hodnoty pro sebe.

Vždycky platilo, že každá kultura by nás mohla o něco obohatit. Zatímco o Arabech si to myslím dodnes, u Afričanů mám dnes již střízlivější pohled. Zejména po příhodě s migranty, jež se nedávno udála.

Je jedno, jestli jde o Eritrejce, známé svojí primitivní a krutou kulturou, nebo o kohokoli jiného. Říkám to s vědomím toho, že mám pár afroamerických přátel, jejichž přátelství si velice vážím.

Tito lidé, o kterých chci dnes psát, sem přicházejí do Evropy, zatíženi svými tradicemi a jednou z těch tradic je malá úcta k lidskému životu.

Před nějakým časem jsem nechal stát auto na kraji městského parku v německém Cottbusu. Když jsme se vrátil, stála u toho mého starého křápu Policie a zkoumala čerstvě rozbité sklo zadních dveří. V autě samotném nebylo co ukrást, ale policisti mi vysvětlili, že ještě před několika minutami na místě samém hrála parta našich "nových sousedů" jak se v německu říká fluchtlingům, tedy z mého pohledu nelegálním přistěhovalcům fotbal. Okopávali moje auto míčem tak dlouho, až se vysypalo sklo v zadních dveřích. Když majitel kavárny naproti zavolal policii, většina z nich odešla. Ti co na místě zůstali - pochopitelně - nic neviděli, neslyšeli a nikoho neznali.

Škoda nebyla velká, já mávl rukou a Policistům jsem řekl, že nic hlásit nemusím a že by o byla zbytečná práce. Byli nakonec rádi. Pak jsem se zarazil.

Ti dva poslední, co na tom místě zbyli, oba tak sedmnáctiletí, se bavili sledováním videa na mobilním telefonu. Vzhledem k tomu že jeden byl Senegalec a druhý Eritrejec, což jsou země vzdálené od sebe několik tisíc kilometrů, bavili se spolu anglicky a já pochopil, že video co sledují se jim líbí a to co vidí, schvalují jako machrovský kousesk. Myslel jsem že sledují fotbal. Pak jsem zahlédl co sledují.

Protože jednoho z nich Policie hledala a v tu chvíli zadržela, měl jsem později spolu s Německými Policisty možnost to video z jeho telefonu vidět znova. a později ho i znova, už v trochu zkrácené verzi, kde není vidět to usmrcení toho kluka, znova najít. Jde o autentické video z pouličního lynče někde v Nigerii.

Až vám zase sluníčkáři budou lhát, o tom, že tihle přistěhovalci jsou jinak kulturně nastavení, je namístě jediná odpověď.

Pokud nechtějí sdílet naše civilizační hodnoty, tak ať si sednou na osla, a odjedou zpátky do svojí civilizace.

 

Video můžete vidět ZDE. Líbit se Vám nebude..

https://www.youtube.com/watch?v=Jfgtuq8zatI&t=19s

X+

Autor: Jan Zíma | úterý 4.9.2018 17:40 | karma článku: 39,73 | přečteno: 1752x